Sajterna som skriver om brott

Vanlig media skriver en hel del om brott. Jag skriver om brott. Men den kanske bästa sajten om brott och vidhängande frågor är Magasinet Paragraf. Alltifrån Andreas Magnussons många antirasistiska krönikor över Dick Sundevalls mer analytiska artiklar till polisen Börje Carlssons mer vardagliga tyckande, olika juristers åsikter och dömda brottslingar ståndpunkter håller hög kvalitet och är intressant. Jag håller inte med om allt men för den som är intresserad av brottslighet och vad som kan göras år denna eller hur den ser ut bör läsa Magasinet Paragraf. Det är en av Sveriges bästa webbtidningar för närvarande.

Klassiska vänstertidningar som ETC, Internationalen, Arbetaren med flera skriver däremot ytterst lite om brottslighet, dess orsaker och vad som kan göras. Och när de skriver blir det dessutom ofta fel. Det gäller också de fåtaliga vänsterbloggar som nån gång försöker skriva om brott som exempelvis Lindelöf.nu.

Det finns dock fler sajter som skriver om brott. Vi har nättidningen Payback som är en företrädare för bikerkulturen och som har en viss koppling till Hells Angels MC (HAMC) utan att vara deras förlängd arm. De sysslar främst med att försöka motverka den smutskastning de anser pågår mot bikerklubbar och bikerkultur. Även bloggen MC-Razzia har anknytning till bikerkulturen men fokuserar mer på brottsligheten i bikermiljön.

På juridiksidan finns det dock inte mycket idag. Det finns några få bloggar som tar oregelbundet upp brottslighet och lagstiftning ur olika aspekter, exempelvis Bodströmsamhället och Legiobloggen. Tidigare fanns också Mårten Schultz blogg men han har inte varit aktiv sen 2014. 2018 somnade också Juridikbloggen in.

Det finns också en mängd sajter som ser ungefär likadana ut och som ger intryck av att vara maskinproducerade. Det har neutrala namn som domstolen, juridiken, brottmål etc och vem som ligger bakom sajterna går inte att hitta. Det är inte särskilt intressant men dominerar en del sökningar på Google.

Läs mer:

 

Advertisements