Tidigare vänsteraktivist begärd häktad för narkotikabrott

En man som tidigare uppfattas som vänsteraktivist men som mig veterligen egentligen aldrig varit engagerad inom vänstern även om han har vänsteråsikter har gripits i Göteborg och begärts häktad som misstänkt för grovt narkotikabrott och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Det handlar om en av de personer som genom att bli skjuten blev en av de mest kända av de som dömdes för våldsamt upplopp i Göteborg 2001. Hannes Westberg, idag känd under namnet Bo Westberg. Han kan väl kanske betraktas som varande vänsteraktivist på den tiden, men har inte varit aktiv i vänstern under mycket lång tid och betraktas idag knappast som en vänsteraktivist av någon. Westberg är däremot en person som drabbats hårt av de händelser som inträffade år 2001.

Westberg greps i samband med att polisen bedrev narkotikaspaning och slog till mot en bil i Landala, där den andra gripne mannen bor. Även den mannen har begärts häktad.

Även Westbergs flickvän begärts häktad för grovt narkotikabrott då en stor mängd narkotika hittade i deras gemensamma bostad i Högsbo. Hon bär efternamnet Gyllenhammar, men om hon är nära släkt med företagsledaren Pehr Gyllenhammar, med sångaren Ralf Gyllenhammar eller inte med nån av dem är oklart. Hon kan ju också ha gift sig till namnet. De två nämnda är inte nära släkt med varandra även om de tillhör samma adliga släkt. Ingen av dem har heller med det aktuella brottet att göra.

Alla de som begärts häktade förnekar brott.

PS. 19-09-14. Kvinnan häktades inte medan Westberg och den andre mannen häktades.

Advertisements