Två personer åtalade för mord utan att något lik hittats

Onsdagen den 14 september 2016 anmäldes 33-årige Ali Reza försvunnen i Göteborg, efter en anmälan från hans tidigare flickvän. Ingen hade hört något från honom sedan kl 11.30 två dagar innan då han lämnade sin lägenhet i Kortedala i nordöstra Göteborg. När han lämnade sin bostad uppgav han till sin dotter att han skulle gå ut för att köpa cigaretter. Sannolikt är det inte sant utan hans ärende var ett annat, kanske inköp av narkotika. Sedan dess har ingen hört något från honom. Den sista plats där hans mobil kopplade upp sig mot en mobilmast var i Vidkärr i östra Göteborg.

I augusti 2017 kom det in ett detaljerat tips till polisen. Tipset menade att Ali Reza hade blivit lurad till en lägenhet och där blivit dödad. Efter en noggrann undersökning i lägenheten som tipset handlade om, kom polisen till slutsatsen att det var precis så. Ali Reza har mördats i lägenheten. Hans kropp har dock aldrig återfunnits.

I november 2018 greps lägenhetsinnehavaren, en man i 40-årsåldern vid namn Peter Oskarson och en kvinna. Hon släpptes efter en tid, medan nu blivit åtalad. Senare, i juli detta år, greps också en idag 36-årig man vid namn Nebil Aissaoui. En person som enligt GP senare ska ha blivit beskjuten och skadad under gängkonflikterna i Bergsjön 2013. Även han har nu åtalats.

De två är åtalade för mord alternativt synnerligen grov misshandel och vållande till annans död, grovt brott eller medhjälp till mord alternativt medhjälp till synnerligen grov misshandel. Aissaoui är bl.a. misstänkt för att ha lurat Ali Reza till Peter Oskarssons lägenhet där mordet sedan genomfördes.

Bägge de åtalade männen förnekar brott. Flertalet inblandade i utredningen är missbrukare eller har koppling till missbrukskretsar. Det gäller också den försvunne och sannolikt mördade mannen, Ali Reza.

Läs mer: Gängland Göteborg – Bergsjön

Advertisements