Friande dom för person från släkten Ali Khan

En äldre medlem i släkten Ali Khan greps när han kom till en lokal i Partihallarna där en väska med två automatvapen hittats.I förrådslokalen fanns också 563 alprazolam-tabletter. Den som greps var huvudmannen i släkten, Hashem Ali Khan. Han förnekade brott. Han släpptes senare när en yngre medlem i familjen, en son till Hashem Ali Khan i 40-årsåldern, anmälde sig själv som innehavare av lokalen. Han var då eftersökt och anhållen i sin frånvaro då det var han som stod på kontraktet för lokalen. Han förnekade all kännedom om vapnen men häktades och åtalades som misstänkt för vapenbrott och narkotikabrott.

En ännu yngre familjemedlem, en tonåring kom då till polisen för att erkänna vapenbrott. Polisen och åklagaren förkastade hans erkännande och menade att allt var ett påhitt. Att en yngre person erkänner brott istället för en annan äldre person är vanligt inom det nätverk som främst består av personer från släkten Ali Khan.

När rättegången ägde rum släpptes han på fri fot och nu har han frikänts från brott. Tingsrätten menar att ett brott visserligen begåtts men att det inte bevisats vem som utfört brottet. Det fanns visserligen stor anledning att tor att det mesta i lokalen tillhörde den åtalade mannen och hans företag men det gick inte att knyta honom till vapnen och narkotikan. I lokalen fanns det även lådor och material som tillhörde ett företag som ägdes av en bror till den åtalade och därför gick det inte att bevisa vem som var skyldig till vapenbrott och narkotikabrott. Även andra personer och företag hade material i den aktuella lokalen.

Kanske var det trots allt den yngre mannen som polisen inte trodde på som hade placerat vapnen i den aktuella lokalen. Men det lär vi aldrig få veta.

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!