Knarkligan i Högsbo

4 män åtalas vid Göteborgs tingsrätt för att ha smugglat narkotika från Nederländerna. De greps efter att tullen I Malmö hittat ett paket med amfetamin som skickats till en av männen. Amfetaminet byttes ut och paketet tilläts gå vidare till en livsmedelsbutik i Högsbohöjd i Göteborg. Efter att paketet hämtats ut grep tullkriminalen 4 män som misstänkta för narkotikasmuggling. En vecka senare kom ytterligare ett paket med amfetamin till en av männen.

Under förundersökningen lyckades utredarn låsa upp den huvudmisstänkte 26-åringen telefon. I telefonen fanns fler bilder och filmer på vapen och provskjutningar. En av de avbildade pistolerna ska enligt uppgifter i GP ha använts av en 17-årig kille i samband med en skottlossning mot en barndomskamrat på Guldheden i början av juni.

Under utredningen har det gjorts stora beslag av guldsmycken, guldtackor, dyrbara klockor och kontanter. Ingen av de fyra männen har redovisat några större inkomster de senaste åren. Ingen av dem har en känd gängkoppling. Alla fyra åtalade förnekar brott.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!