Ytterligare tre svenskar gripna för mord i London

På julaftonskvällen 2019 mördades en 36-årig man som tidigare var hemmahörande i Malmö, Flamur Beqiri (också känd som Alex), vid dörren till sin bostad på Battersea Church Road i London där han bor sen tre år tillbaka. Gatan ligger i ett välbärgat område i sydvästra London.

Den skjutne mannen var nära vän till Naief Adawi som tidigare dömts till 8 års fängelse för Brøndbyrånet år 2008. Naief Adawi var sannolikt det tilltänkta offret vid en skjutning i Malmö där istället hans sambo Karolin Hakim dödades. När Beqiri sköts var han i sällskap med sin hustru och ett yngre barn precis på samma sätt som gällde för Adawi vid mordförsöket.

I slutet av januari i år greps en man i Köpenhamn som misstänkt för mordet i London. Han som heter Anis Fouad Hemissi är svensk medborgare och bosatt i Malmö. Han var vid gripandet på väg hem från Thailand. I juni 2020 utlämnades han till Storbritannien. Han förnekar inblandning i mordet men åtalas också för olaga vapeninnehav.I

Nu har ytterligare tre personer gripits för mordet på Flamur Beqiri. De tre svenskarna är 22, 31 och 33 år gamla och kommer troligen att utlämnas till Storbritannien i likhet med den tidigare gripne mannen. Två av dem greps i Stockholm och en greps i Växjö.

Det troliga är väl att detta fall också lösts genom att den franska polisen hackat det krypterade nätverket Encrochat och sedan har den brittiska polisen fått tillgång till materialet. Brittisk media kopplar mordet till Amir Mekky och Los Suecos.

Beqiri är också kopplad till Daniél Johansson Petrovski som anses vara ledare för ett gäng i Malmö som ligger i konflikt med Mekkys gruppering.

Läs mer om Encrochat:

Läs mer om Amir Mekky och Los Suecos:

Advertisements