Värsta hyresvärdarna 2021

Tidningen Hem & Hyra utser med jämna mellanrum Sveriges sämsta hyresvärdar. I år har Hilldex AB och Blötbergets Fastigheter AB blivit utsedda till den allra värsta hyresvärden. De två bolagen betraktas som en enda hyresvärd av Hem & Hyra då de har samma ägare, Tino Bessou-Kpeglo. Det sistnämnda bolaget äger han via Höglunda Vårdfastigheter AB.

I alla tre bolagen är Tino Bessou-Kpeglo ordinarie styrelseledamot vilket han också är i Förvaltningsbolaget Åtorps Herrgård AB. I styrelsen för Blötbergets Fastigheter AB sitter Joseph Oscar Chukwuma som ordinarie ledamot med Abdoulaye Sankara som suppleant. Tino Bessou-Kpeglo är extern firmatecknare. Det är han också i Dalix Holding AB som hr en styrels bestående av Chukwuma som ordinarie styrelseledamot och Sankara som suppleant. I SAT-Invest AB är Chukwuma ordinarie styrelseledamot med Tino Bessou-Kpeglo som suppleant.

I styrelsen för Höglunda Vårdfastigheter och Hilldex AB är Tino Bessou-Kpeglos son Jonathan Bessou-Kpeglo suppleant. Den senare är också styrelsesuppleant i Förvaltningsbolaget Åtorps Herrgård AB och Hotellservice i Tibro AB, samt ordinarie styrelseledamot i K-bro konsult AB och Gilldex AB. Han står också som huvudägare (huvudman i) till Billy Fredriksson Konsult AB där Ros-Mari Wickström är ordinarie styrelseledamot och Nehad Bari styrelsesuppleant.

Gilldex AB har samma adress som Hilldex AB och styrelsesuppleant är Jerome Ayo Ayena medan Samir Barjas Ismail Khalti är suppleant i styrelsen för K-bro Konsult AB. Den sistnämnde är ordinarie styrelseledamot i Hotellservice i Tibro AB och förmodligen också ägare. Han verkar inte vara bosatt i Sverige.

Om Tino Bessou-Kpeglos lilla fastighetsimperium skriver Hem & Hyra:

Han äger ett fastighetsbestånd med enormt underhållsbehov. Sannolikt är det mest ekonomiskt rationellt att riva en del av kåkarna. Ändå har han de senaste åren köpt på sig nya fallfärdiga fastigheter samt en skid- och badanläggning som haft ekonomiska problem i decennium.

Problemen med hans fastigheter har accelererat den senaste månaderna. I början av december dömde räddningstjänsten ut två av fastigheterna i Blötberget. Bristerna i brandskyddet bedömdes vara så stora att det är för farligt att bo där. I en av dem bodde Susanna Pettersson, som tröttnade på kyla, svartmögel och stökiga grannar redan efter en månad. Egentligen skulle husen ha stängts tidigare, men processen försenades av att Hilldex hade sålt husen till städbolaget SR team städ. Ett nystartat bolag med Tino Bessous sambo som ägare. Fast formellt sett är de inte längre sambos. Hon står skriven på en lägenhet i ett av husen i Ställdalen som ägs av Hilldex. Hyresgästerna i dessa hus lever under hot om att elen och därmed också värmen kommer att stängas av. Orsak: Värden har inte betalat elräkningarna. Enligt elnätsbolaget Ellevio försöker han nu föra över abonnemanget på en närstående, men utan säkerhet ställer sig Ellevio kallsinnigt.

SR Team Städ AB är ett vilande bolag som ägs av Selina Bwana Wangusu som är skriven i ett av de fallfärdiga husen men för det mesta uppges bo ihop med Tino Bessou-Kpeglo i Sollebrunn utanför Alingsås där hon också var skriven tidigare. Hos honom är ytterligare 4 personers skrivna. Suppleant i styrelsen för SR Team Städ AB är Rosita Lysander.

Ros-Mari Wickström är ordinarie styrelseledamot i 53 olika bolag medan den Nehad Bari är styrelsesuppleant i 53 bolag och ordinarie styrelseledamot i 1 bolag. Wickström är inte huvudman eller huvudägare i nåt företag medan Bari är huvudman i 5 stycken. Dessa förhållanden är märkliga och de framstår onekligen som bulvaner eller målvakter för de olika ägarna av bolagen. Tom Wickström, förmodligen en son till Ros-Mari Wickström är huvudman för 15 bolag, ordinarie styrelseledamot i 19  bolag och suppleant i ett bolag. Flera av dessa företag ingå i en koncern med Namnet Bolagsspecialisten Stockholm AB som säljer bolag och det är antagligen förklaringen till alla de styrelseposter dessa personer har,

Hela listan på de sämsta hyresvärdarna

  1. Blötbergets fastigheter/Hilldex, Ludvika/Ljusnarsberg
  2. Förebyggare N & B Fastighets AB, ­Stockholm
  3. Ingvar Modig, Härnösand
  4. Tanan invest, ZB Invest, m.fl. Värmland
  5. Demo Fastighetspartner i Småland AB, Sollefteå
  6. Tangen fastigheter, Strömstad
  7. Byggnadsbolaget Curt Lundahl & co, ­Göteborg och Mölndal
  8. Dorinel och Doriora Bou, Åstorp
  9. Dragan Davidovic, Malmö
  10. Hembla, Stockholmsområdet
  11. Nykvarnsbostäder
  12. Fastinvest, Göteborg
  13. Näslunds fastigheter, Umeå
  14. Legato konsult, Göteborg
  15. Cruuz AB, Östhammar
  16. Hälsinge kulturfastigheter och Anera fastighets AB, Söderhamn
  17. Parveny Kaffekullen, Eksjö
  18. Balder, Åstorp
  19. Lars Lamme, Habo
  20. BRF Thomsons väg, Malmö

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!