Beslag av narkotika och vapen vid polistillslag mot mc-klubb

Polisen genomförde i mitten av januari en insats riktad mot en MC-klubb som heter Parakel MC i östra Blekinge som har kopplingar till Bandidos MC. Vid insatsen beslagtogs både vapen och narkotika. Insatsen gjordes i samverkan med Kronofogdemyndigheten som genomförde flera utmätningar

Mc-klubben anslöts till Red and Gold Family (RGF) som en så kallad ”local division” så sent som i oktober 2020 och redan i november gjordes en första razzia mot klubben. Då beslagtogs narkotika och ammunition. Vid tillslaget i november greps en ledande person i den aktuella klubben vid namn Emil Svensson som misstänkt för grovt narkotikabrott och vapenbrott. Han häktades som misstänkt för grovt vapenbrott. Kronofogden genomförde vid tillslaget också utmätning då mannen sen flera år tillbaka var restförd hos Kronofogden för skulder till främst banker och finansbolag. Red and Gold Family (RGF) organiserar supporterklubbar till Bandidos MC.

Under insatsen i januari genomfördes fem utmätningar i samverkan med Kronofogden som bland annat resulterade i att två stycken motorcyklar av märket Harley Davidsson utmättes. Sammanlagt gjorde utmätningar för 115 000 kronor.

Ett antal husrannsakningar genomfördes också och det resulterade i flera anmälningar om bland annat både innehav och eget bruk av narkotika, dopingbrott, vapenbrott och rattfylleri.

– Det här är en väl genomförd insats med bra resultat säger Magnus Bergman som är lokalpolisområdeschef i Karlskrona i ett pressmeddelande. Jag är mycket glad över den goda samverkan som vi har med Kronofogdemyndigheten och andra myndigheter, det är en tydlig signal att samhället inte accepterar att kriminella nätverk etablerar sig.

Polisen har också återkallat vapenlicenserna för en person under insatsen och i samband med det omhändertogs tre vapen.

– Personer som kan knytas till kriminella nätverk ska inte ha vapen, säger Magnus Bergman. Finns man i de kretsarna blir man av med sina vapenlicenser och vapen.

Samtliga åtta medlemmar i Parakel MC har tidigare dömts för olika brott och är väl kända av polisen. Så sen som i juni 2019 ska Emil Svensson ha dömts för grov olovlig körning, rattfylleri, vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor efter att polisen hittat cirka 2 kilo dynamit hemma hos honom. Dessutom hittade de också instruktioner sprängämnen och vapen hanteras. Vid samma tillfälle hittade poliser också ammunition i mannens bostad. Han hade även en pistol och ammunition.

Läs mer om Bandidos MC.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!