Våra "underbetalda" direktörer!

Josefin Brink har skrivit ett underbart inlägg på sin blogg där den stenrika och inte direkt lågavlönade sommarprataren Michael Treschow tas ner på jorden.

”Ulf Elving frågade Michael vad han skulle göra med de 7 000 kronor som han får i arvode för sitt sommarprogram. Då svarade Michael att han ska ge dem till någon välgörenhet, för ”sånt är kul, tycker jag”.

Ja, visst är det kul! Världen är ju full av hjälplösa människor som hänger runt på soptippar utan skor och med flugor i ögonen. De blir säkert hur tacksamma som helst för Michaels bidrag. De kan bygga en by av konservburkar och kanske ha råd med lim att sätta ihop dem med. Eller tejp. Ja, definitivt tejp. Det sitter bättre.”

Läs hela inlägget på hennes blogg. Det är skitbra och dessutom roligt. Esbati tipsade om detta fina blogginlägg.

Treschow kommenterar det faktum att han fått en arvodesökning på 25% bara för styrlseuppdraget i Ericsson, vilket blir nätta 750 000 kronor i ökning av arvodet, med följande ord:

”Är det något som är ett problem i sammanhanget så är det att de stora svenskbaserade företagen har en för låg nivå på styrelsearvodena, vilket leder till svårigheter att rekrytera de internationella toppkrafter som styrelsearbetet i en globaliserad ekonomi kräver”

Tänk vad synd det kan vara om toppdirektörer som får mer i arvodesökning för ett av sina många uppdrag än vad de flesta människor tjänar på ett år.

Treschow ärjag inte så intresserad av att lyssna på, däremot Åsa Linderborg, Göran Lambertz (han och jag delar ju vissa åsikter om polisen), Gustav Fridolin (trots att han är miljöpartist) och Martin Kellerman. Sen är det säkert nån mer som överraskar. Läs också den fina artikeln om Åsa Linderborg i LO-tidningen. En artikel Ali Esbati också tipsade om.

Läs debatten om giriga direktörer för ett halvt år sen i Dagens PS och SVD1, SVD2, SVD3, SVD4, SVD5, SVD6.
Och om alla sommarpratare: SR, AB, DN, SVD
Andra bloggar om: , , ,

Ett svar på “Våra "underbetalda" direktörer!”

Kommentarer är stängda.