Mer till de rika – mindre till de fattiga

Den borgerliga regeringen verkar fast inriktad på en politik som går ut på att slå mot de fattigaste och gynna de rikaste. Skatter som fastighetsskatten och förmögenhetskatten som i huvudsak berör rika tas bort.

Medan man slår hårt mot de allra fattigaste, människor som är sjuka ofta (arbetare är oftare sjuka än vad borgare är), mot folk som är förtidspensionärer, arbetslösa osv. Avgifter för försäkringar som fattiga behöver höjs (ex. arbetslöshetsförsäkringen), rättigheter till försäkringar minskas eller så minskas möjligheter till att få ut på försäkringarna (ex. sjukförsäkringen). Ett förakt för de missgynnade i samhället avspeglar sig tydligt i den borgerliga regeringens politik. Åt de som redan har ska vara givet säger man klart och tydligt. Åt de som inget har, ännu mindre.

Vanligt folk, fattiga och arbetare borde dock inte vänta till nästa val med att protestera mot borgarregeringen. Protester borde börja nu.

Borgarmedia: DN, SVD,
Bloggare: Jinge, Annica Tiger, Jessika, Livet efter, jj.n
Läs mer om social välfärd och rättvisa hos Socialistiska Partiet.
Andra bloggar om: , , , ,

2 svar på “Mer till de rika – mindre till de fattiga”

  1. Det måste ju vara bättre att ta bort BIDRAGET åt dom som är så lata att dom inte kan städa varken sitt hem eller sommarhuset vid Medelhavet.

  2. När riksdagen öppnar den 18 september har regeringen haft ett års ‚Äùsmekmånad‚Äù för sin omvända Robin Hood-politik. Nu behövs mobilisering i fack och andra organisationer för nya massprotester som kan bli början på slutet för Reinfeldts högerregering. Den 18 september vore en bra dag.

Kommentarer är stängda.