Fackföreningsfientliga centern

Centerpartiet hotar med inskränkningar i föreningsrätten för att bekämpa facket. De vill ha inskränkningar i rätten att organisera fackföreningar, rätten att skriva avtal och rätten att vara medlem i fackföreningar. Samt försämringar av anställningstrygghet och försämringar av de försäkringar som alla Sveriges arbetare har på jobbet.

Centerns förslag innebär att man totalt gör upp med den ”svenska modellen”. Snacket om att man vill bevara kollektivavtalen som kommer ur Maud Olofssons mun är bara munväder. Ingenting annat. Man vill inte bevara kollektivavtalen. Hela förslaget syftar till att röja undan fackens förhandlings- och kollektivavtalsmodell som den idag ser ut i Sverige. Det handlar om att göra sig av med den ”svenska modellen”

En sådan politik innebär försämringar för all arbetare och fattiga i Sverige. Det bruna centerpartiet vill ha ett rått klassamhälle där de rika bestämmer, där företagsägarna bestämmer.

Borgarmedia: DN1, DN2, DN3, DN4, SVD1, SVD2
Bloggat: Jinge, Alliansfritt Sverige, Röda Raketer
Andra bloggar om: , , , , ,