Starkare fack behövs

När Transportarbetareförbundet i DN skriver och argumenterar för ett starkare fack har de helt rätt. Facket är redan idag alldeles för svagt och har för liten handlingsfrihet. Att som Wanja Lundby-Wedin eller centerpartiets Maud Olofsson ytterligare begränsa fackets möjligheter är negativt för alla arbetare och fattiga i Sverige.

Wanja Lundby Wedin gör sig själv, fackföreningsrörelsen och arbetarklassen en otjänst när hon går överkalssens ärendern på det flagranta sätt hon gjorde när hon föreslog begränsningar i strejkrätten. I det läget är det tur att fortfarande finns fackföreningar som inte totalbyråkratiserats och antagit arbetsgivarna synpunkter. Som Transportarbetarförbundet eller Metallklubben på Volvo i Umeå.

Det är inte mindre och färre möjligheter som Sveriges arbetarklass behöver. Utan bättre möjligheter.

Borgarmedia: DN1, DN2, DN3, DN4, SVD1, SVD2, AB
Bloggat: Intisbloggen, Fredrich Legnemark
Andra bloggar om: , , , , ,