Facebook ger mig i alla fall nya bekanta

Man får inga nya vänner via Facebook slår forskare fast enligt SVD och DN idag. Det är säkert sant. Att få vänner kräver tid. Att bli vänner kräver tid ocn nära umgänge i verkligheten. Däremot har jag redan fått nya bekanta via Facebook. Eller egentligen kanske på grund av att jag bloggar. Fast jag har aldrig träffat dem i verkligheten. Jinge exempelvis (han finns inte på Facebook vad jag vet, men har en välläst blogg), Fredrich Legnemark och idag så gjorde Ilona Sz Waldau mig till hennes ”friend” på Facebook.

Men det som artiklarna i tidningarna slår fast och som också jag kan konstatera är att Facebook underlättar kontakten med en del bekanta. Såna som finns i Kina eller Stockholm exempelvis. Såna som har små barn och/eller inte rör sig i riktigt samma kretsar som jag. Så nån funktion har väl Facebook, kanske. Men då fungerar nog diskussionssajter som socialism.nu i princip lika bra.

Bloggat om Facebook: Jonas Morian, JMW, Intensifier
Andra bloggar om: , , ,

Advertisements
  • FredrichL

    Tja, bekantskaper är en bra början till vänskap i många fall. Jag tycker klart om Facebook, har återfått kontakt med åtskilliga personer som jag undrade vart de tagit vägen.

    Dock är det lite för mycket lattjo med applikationer ibland…man får ju tokmycket inbjudningar och gunk skickat.

  • Louise

    Jag har kommit i kontakt med årminstone två gamla kompisar som jag inte hört av på minst tio år och som det troligen inte hade blivit av att söka upp annars – varje fall inte just nu.