Liberalernas dubbelstandard

Del 1 av 3 i serien Liberalernas dubbelstandard

Liberalernas dubbelstandard

Eller ska vi säga borgarnas?

Låt oss ta två länder där högerregeringar kom till makten vid det senaste valet. I det ena landet är det en muslimsk fundamentalistisk högerregering. I det andra landet är det en nyliberal fundamentalistisk regering. I bägge länderna tycker majoriteten av befolkningen inte om de aktuella regeringarna. I det ena landet tycker nyliberalen Arvidsson att detta visar att de som försvarar regeringen har fel. Det är bara ”hamaskramare” som stöder en sån regering. Inget att ta på allvar. I det andra landet är de som protesterar mot den impopulära regeringen odemokratiska enligt nyliberalen Gudmundson.

Men kära liberaler, hur ska ni ha det – är regeringar som vunnit val utan valfusk legitima? Om svaret är ja måste det väl gälla i alla länder. Eller omvänt: Är det så att regeringar som är impopulära bland folket inte längre är legitima så måste ju Reinfeldt avgå. Eller så är de som stöder Reinfeldt bara fega ”högerkramare”.

Var finns logiken. Samma resonemang måset väl gälla alla länder? sm det verkar är det inte så för liberaler. De är väl i själva verket så liberala att det inte finns nån rim och reson, ingen konsekvens alls. Allt är tillåtet, bara det gynnar USA, Israel och storföretagen. Eller hur ska vi tolka liberalernas dubbla standard. Eller är det den sanna liberalismen kanske?

Jag stöder varken Hamas eller alliansen. Jag anser att bägge regeringarna är legitima. Om än impopulära. Jag anser att det är en demokratisk rättighet att få protestera mot deras politik.

Vad som däremot är obehagligt är när dessa protester möts av översittarattityder och förakt från liberaler och borgare. Det är detta förakt för vanligt folk, deras dubbla standard när det gäller demokrati som leder till att de tror att de står ovanför lagen. Att de kan göra vad de vill.

Själv är jag hjärtligt trött på såna som Fredrik Reinsvält, Anders Sorg, Claes Armodsson (SVD), Sven-Otto Fuskolin, Göring Skytte, Per Goebbels och Stalin Madon. Med deras förakt för vanligt folk, förakt för arbetare och förakt för demokrati. Och att det är detta förakt som i mångt och mycket styr regeringens agerande och förslag. Det är så obehagligt och tröttsamt. Det är för jävligt.

Borgarmedia: SVD1, SVD2, DN1, DN2, DN3
Bloggat: Ett hjärta rött, HBT-sossen, Hanna Löfqvist
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Series NavigationLiberalernas dubbelstandard – två >>
Advertisements