Polisövergrepp i Köpenhamn

Det är inte bara i Sverige som polisen inte klarar av att hantera demonstrationer eller fackliga blockader. I Köpenhamn överföll ordningsmakten en fredlig och tillståndsgiven demonstration med tårgas.

Läs direktrapport på danska Modkraft.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

4 svar på “Polisövergrepp i Köpenhamn”

 1. Tycker inte du också Anders att det är helt hopplöst att polsien överhuvudtaget måste blanda sig i alla dessa kravaller? Att de överhuvudtaget uppstår överallt. Varför är alla så arga hela tiden?

  Jag tänker nu på den kille i Stockholm som blivt sparkad av flera andra och nu måste ligga nedsövd på sjukhuset. Ingen vet hur det komemr attgå för honom. Sorgligt.

 2. Jag förstår inte riktigt vad en brutal misshandel i Stockholm har med kravaller att göra?

  Vad som hände i Köpenhamn, enligt samstämmiga rapporter, var att polisen genom för brutalt ingripande skapade kravaller.

 3. Jag tänker på att polisen överhuvudtaget behöver ingripa.

  Det kan vara misshandel, kravaller eller vad som helst egentligen.

  Att polisen är brutal är int ebra, att människor uppför sig så att polisne känenr sig provocerade och tar till brutalitet är inte heller bra. I min värld, jag vet att jag är naiv, är alla snälla mot varandra. Men så vill jag ha det…

 4. mary: Det är bra att var naiv. Motsatsen till naiv är cynisk. Och då har man gett upp.

  Jag är övertygad om att människan är god i grunden. Våld uppstår av olika anledningar. Exempelvis på grund av sjukdomar (psykiska och fysika), som en konsekvens av att man utsatts för övergrepp. På grund av klassmotsättninagr eller andra motsättningar osv. Vissa saker kan vi säkert få bort (klassmotsättningar exempelvis, men det kräver ett klasslöst samhälle).

  Men alla typer av hjärnskador, sjukdomar etc kommer vi inte att få bort. Därför kommer vi att behöva nån form av polis i alla typer av samhällen tror jag.

Kommentarer är stängda.