Överklassbekymmer – nyheter?

Överklassen i Stockholm är bekymrad. Man bråkar inbördes. En överklasskvinna från Göteborg blir portaden del innekrogar. Det måste vara veckans mest meningslösa nyhet. Veckans mesta uppmärksammade icke-nyhet. Att en kvinna som härstammar från den göteborgska supereliten, familjerna Broström (en av de s.k. 15 familjerna) och von Sydow blir avstängd från en del krogar (om hon nu blir det).

Naturligtvis har överklassen större problem. De huliganer på Kungsholmen som slog ihjäl en annan kille är ockå delvis från överklassen. En av de misstänkta är från en annan av de 15 familjer som beskrevs i Hermanssons klassiska bok från 1971. Från den familj/släkt som är ägare av Sveriges största medieimperium. Denna händelse har vad jag förstår vållat en viss turbulens i eliten i Stockholm. För den är ju en verklig händelse. En viktig, men tragisk händelse i motsats till tramset om den kvinnliga redaktörens portning.

För det är ju inte varje dag överklassens barn ägnar sig åt våld och misshandel i egen hög person. Man brukar ju ha anställda till sånt. Och sköta det per ombud. Äga nån fabrik nån stans i värden där de anställda behandlas som skit. Det är det vanliga sättet för överklassen att misshandla folk. När det nu skett på ett mer direkt sätt är det förstå väldigt uppröradne för dem. De blir ju nedsmutsade. Våld tillhör ju de enklare klasserna.

Men för media verkar de två sakerna nästan att ha samma dimensioner. Säger en del om media.

Borgarmedia: EX, Resume, Dagens Media, DN
Andra bloggar om: , , , , , , , ,
———————————————————————————–
Feministisk vänstertjej bloggar om män, Ulf Bjereld om krig och Alliansfritt Sverige om vårdnadsbidrag.

Advertisements