Föraktet för demokrati

EU:s ledare har kommit överens om ett nytt fördrag. En ny grundlag som gäller oss alla. Men vi som ska leva i Europa, vi som inte tillhör eliten, vi får inte säga vårt. Vi ska bara acceptera. bara acceptera en grundlag som gynnar storföretag, rika och den elit som nu fattat beslutet.

Bedrövligt är det rätta ordet. Det bästa vore naturligtvis att alla medborgare i Europa fick folkomrösta. Det finns andra länder på jorden där den ordningen gäller, folket får folkomrösta om grundlagssändringar. Det är fallet i ett land som våra borgerliga politiker och vår borgerliga media brukar kalla för diktatur, nämligen Venezuela.

Men vad gör det EU till i så fall? En superdiktatur där makthavarna är rädda för folket och folkets åsikter. Eller?

Så makthavare i Europa – lyssna på folket i Europa och låt oss rösta. Sluta upp med att vara rädda för folks åsikter och demokrati.

Borgarmedia: DN1, SVD1, SVD2, SVD3, SVD4, DN2
Bloggat: Esbati, Jinge
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Ett svar på “Föraktet för demokrati”

Kommentarer är stängda.