Största invandrargruppen

Den största gruppen invandrare till Sverige är svenskar som bott och arbetat utomlands. Därefter är den störst enskilda gruppen flyktingar från Irak, Men totalt kommer det fler från övriga EU än från Irak, framförallt från Polen och Rumänien.

Även utvandringen ökar, Hälften består av invandrare som återvänder till ursprungslandet och hälften av svenskar som flyttar utomlands för att arbeta.

Detta framgår av siffror som SCB presenterar idag.

Att Sverige fortsätter ta emot flyktingar från det krigsdrabbade Irak är bra. Vi är det enda land som uppfyller alla konventioner i detta hänseende. Att de länder som ockuperar och krigar i Irak, exempelvis Danmark, inte tar emot fler flyktingar är en skandal däremot. Förhoppningsvis kan detta ändras om det blir en ny dansk regering i dagens danska val.

Att flyktingar använder falska pass är däremot inget att förfasas över. Det är självklart att man tar till alla metoder för att kringå EU:S obehagliga och fientliga asylhantering. De som lämnar Irak har verkligen behov av att glöra det. USA:s ockupation har skapat en omöjlig livssituation för många i landet.

Med en öppnare attityd mot flyktingar skulle dessa inte behöva vara hänvisade till dyra flyktingsmugglare och falska papper. Utan de hårda reglerna mot flyktingar finns ingen marknad för flyktingprofitörer. Det är EU självt som är ansvarigt för profitörernas verksamhet. Endast med en mer human flyktingpolitik kan falska papper och flyktingsmugglare bekämpas.

Borgarmedia: SVD1, SVD2
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

4 svar på “Största invandrargruppen”

 1. ”Förhoppningsvis kan detta ändras om det blir en ny dansk regering i dagens danska val.”

  Du är inte så insatt i dansk politik va?

  Till och Naser Khaders parti Ny Allians vill upprätthålla den strikta invandringspolitiken.

  ”Vi er i store tr?¶k enige i de stramninger i forhold til indvandring, som er blevet indf??rt. Ny Alliance mener, at antallet af udl?¶ndinge har betydning for, om integrationen lykkes.”
  http://nyalliance.dk/show/131/Integration__udl__ndinge_og_v__rdier.htm

  Till och med partiet som leds av en invandrare i Danmark låter som en Sverigedemokrat. För är det inte det som SD hela tiden sagt? Antalet invandrare har betydelse för hur integrationen går. En sanning som är tabu för de etablerade partierna att uttala.

 2. ”Att de länder som ockuperar och krigar i Irak, exempelvis Danmark, inte tar emot fler flyktingar är en skandal däremot. Förhoppningsvis kan detta ändras om det blir en ny dansk regering i dagens danska val.”

  Givetvis ska Danmark följa Sveriges exempel. Sossarna, med stöd av tokvänstern, har verkligen lyckats med integrationspolitiken!!!

  ”USA:s ockupation har skapat en omöjlig livssituation för många i landet.”

  Deras livssituation under Saddam var säkert mycket bättre och givetvis är det USA:s fel att religiösa fundamentalister vill destabilisera varje försök att skapa demokrati.
  Givetvis har de stor hjälp av inkompetensen i av USA:s regering men att det skulle enbart vara USA:s fel är att lura sig själv, vilket tokvänstern är experter på.

 3. Föreställ dig att Sverige befinner sig i kaos på grund av en väpnad konflikt. Lag och ordning är satta ur spel i Göteborg. Det är skottlossning nästan varje dag på Kungsportsplatsen. Igår sprängde en självmordsbombare 3:ans spårvagn vid Mariaplan och elva personer miste livet. Förra veckan dog 38 människor i ett attentat vid Centralstationen. Staden är sönderbombad. Människor vågar inte gå till jobbet. Det ser likadant ut i stora delar av Sverige.

  Vad skulle du ha gjort i en sådan situation? Skulle du stannat och varje dag riskerat ditt och din familjs liv eller skulle du sälja allt du ägde för att kunna fly utomlands med din familj? Fly till ett land där det rådde fred och trygghet och hoppas att få skydd där? Detta val ställs tusentals människor inför idag, i länder som Eritrea, Irak, Afganistan och Somalia. Många väljer att fly och en del av dem kommer till Sverige.

  Men många av dem får avslag på sina asylansökningar, eftersom de ‚Äùbara‚Äù flyr på grund av urskillningslöst våld. Om man inte kan bevisa att man personligen är förföljd har man inte rätt till skydd här i Sverige. Detta är inte ett problem bara i Sverige utan i alla de nordiska länderna.

  Det vill vi ändra på. Därför pågår just nu kampanjen Keep them safe ‚Äì Ge dem skydd, stödd av bl.a. Amnesty och Röda Korset. Kampanjen uppmanar de nordiska regeringarna att följa FN:s flyktingorgans rekommendation att ge skydd åt dem som flyr från urskillningslöst våld. Den 1 december har kampanjen sin slutspurt med aktiviteter vid Kungsportsplatsen.

  Vill du göra något? Gå in på kampanjhemsidan http://www.keepthemsafe.org och skriv under ett vädjande till de nordiska regeringarna. Låt oss behandla de människor som flyr så som vi själva skulle vilja bli behandlade om vi tvingades på flykt!

 4. Det är inte det danska folket som är för en mer restriktiv flyktingpolitik, utan de danska högerextrema partier som Dansk folkeparti, Venstre och Ny alliance.
  I det svenska, av högerextremism präglade, mediaklimatet, påstås de vara representativa för danskarna. Vilket inte stämmer, då ex.vis det högerextrema Socialdemokratene till och med backade med flera mandat.

Kommentarer är stängda.