Gangstergängen expanderar?

I Göteborg är det troligen så att de flesta restauranger i centrala staden betalar skyddspengar i någon form till nåt av de olika kriminella gängen. Det är inte så i de andra svenska storstäderna, men det finns tecken på att gangstergängen försöker skapa en likadan situation i Malmö och Stockholm som i Göteborg.

Nu senast sprängdes en stor nattklubb och restaurang i Malmö i luften, i Stockholm har restauranger tidigare i höst bränts ner. Sådan händelser är tecken på att restuarangägare vägrat betal skyddspengar till maffiagängen.

Det är naturligtvis allvarligt om maffiagängens och de kriminella nätverken makt breder ut si. Det rä också något som inte kan stoppas enbart med hjälp av polisiära insatser. För när polisen kommer in är det ofta för sent. Brottet har ju begåtts,. Nätverken har redan etablerat sig. Det som behövs är att man stoppar rekryteringen till gängen.

Bästa sättet att göra detta är att ha en välfärdspolitik värd namnet. Försämringarna i välfärdspolitiken som har genomförts av den borgerliga regeringen och den socialdemokratiska innan dess har inte förbättrat möjligheterna att bekämpa utbredningen av de kriminella nätverkens inflytande.

Borgarmedia: SVD
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

9 svar på “Gangstergängen expanderar?”

 1. Det är inte konstigt att Malmö drabbas av olika former av kriminalitet och våldsdöd som man har läst om den senaste tiden. Utvecklingen eskalerar dessutom. Att som bloggskribenten hävdar att det behövs en starkare välfärdspolitik är skrattretande nonsens. Det är ungefär som att ursäkta ett ungdomsgängs terroriserande av folk med att dom inte har någon lokal! Får dom en lokal så bränner dom ju ner den. Storstädernas grundproblematik är en massiv invandring från utomeuropeiska länder och Baltikum. Ska man får bukt med detta så behövs fan i mig ingen utbredd välfärdspolitik med ännu fler bidragstagare. Vad som behövs är stark markering från samhället och en rejäl uppgradering av straffskalor samt en moralsikt upprustning av framförallt skolan och lärarnas auktoritet. Välfärdspolitik kan vi ta sen. I nuläget skulle det bara bereda vägen för än mer förflackning och normlöst flumpladder i de beslutande leden.

 2. Kobolt och Sven. Det är just sånt tänkande som ert som stoppar sverige i sin utveckling. Ni måste ställa era personliga åsikter om invandrare åt sidan annars är det inte möjligt att debattera med er. Visst skyll allt på invandrarna. Men har ni tänkt på att i 70% av fallen är det Bandidos och Hells Angels som utför de här dåden. Utpressning, bombattentat o.s.v. Och sist jag kollade så var det inte invandrare som styrde de två gängen. Det där med hårdare straff, det lär inte fungera heller. Det kommer bara förvärra situationen och brotten kommer bli grövre allt oftare. Se på USA, de har dödsstraff, men det stoppar inte all gängverksamhet och alla morden ändå. Du måste tänka på att vid hårdare straff, blir de kriminella allt mer desperata att komma undan och då är de kababla till att ta till grövre våld, skjuta sig fria helt enkelt. Bara för att slippa ditt hårda straff. Tänk med hjärnan och inte med röven. MVH H.R

 3. Som vänstern sått, får vänstern nu skörda. Då duger det inte att gnälla och komma med undanflykter.

 4. att den eländiga situationen i förorter och den bristande integrationen av utomnordiska invandrare har en politisk förklaring håller jag med om. Men den som hävdar att det finns en vänsterpolitik bakom allt detta är både dåligt påläst och har en definition av vänster som är mer än egendomlig.

  Det är inte arbetarrörelsen och socialister som har velat förvara flyktingar i läger.
  Det är inte vi som skurit ner på svenskundervisning och tagit bort all kvalitéetskontroll på privatiserade SFIföretag.
  Det är inte vi som accepterat koncentration till förortsgetthon.
  det är inte vi som definierar flykting efter nationalitet.
  det är inte vi som omtolkat ”solidaritet” till ”white mans burdon”.
  det är inte vi som ersatt kampen för rättvisa med att det är synd om människorna.

  Allt detta har skett i liberalismens namn. allt detta är ”mitten”.

 5. >>>jensa
  Vänstern? Det vi får skörda är resultatet av socialdemokraternas nyliberala politik!

  >>>kobolt
  Självklart behövs välfärdspolitik. Det är ur misär och fattigdom kriminalitet föds.
  Det finns ingen forskning eller bevis som tyder på att höjda straff minskar brottsligheten.
  Att gå till grunden med problemet är att skapa ett samhälle som ger alla en chans.

Kommentarer är stängda.