Cynism från högsta ort

Vi har en regering och en statsminister som med förslag efter förslag försämrar situationen för fattiga, för utsatta och för de som har det sämst i samhället. Att Fredrik Reinfeldt går ut och träffar plågade och utsatta människor är i det läget inte godhet. Det visar snarare på en enorm cynism. Först försämra, sen låtsas som man bryr mig.

Det är cynism från högsta ort. Cynism av värsta slaget. En obehaglig och okänslig överklassattityd som Fredrik Reinfeldt visar upp. Hur kan han med att visa upp sig för utsatta människor när allt han och hans regering gör innebär att utsatta får det svårare och anklagas för att vara fuskare.

Bloggat: Esbati,
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Advertisements
 • ee

  Faktiskt mer oroande en betryggande. Var är intregiteten, vad är hemlighet, hur mycket sker i skuggan av den?

 • kalle

  Skitsnack. Vad gör politiker på vänsterkanten om inte beklagar sig över hur hemskt ”de utsatta” har fått det, som om de bryr sig, de har styrt landet i över 60 år och att försöka påstå att de visar mer empati än politiker på andra sidan är rent skitsnack. Politik kommer fortsätta få det förakt den helt klart förtjänar om de klart intelligensbefriade människor som är i den fortsätter vända och vrida på allt för sina egna själviska syften.

 • ee

  Hur mycket har Reinfeldt gemensamt med Bush? God hemlighet det.
  Ja ha ja, tar sjukvården fram journalerna för Reinfeldt så att hemligheten ska vara väl förankrad i folksjälen? Och sedan går det att använda informationen efter behov.

 • Kalle

  Det går bara att skratta åt dina tankar. ”Cynism” när det hanldar om att han t.ex. möter personer vars anmälan inte lett till åtal, som om detta skulle höra ihop med de nödvändia försämringarna i a-kassan och sjukförsäkringssystemet? Grattis till ett ointelligent inlägg. Ditt sätt att boxas är endast med vänsterkrok. Det vinner inge boxare några matcher på det behövs mer än så.

 • Men Svensson, det är väl bra att det finns någon i regeringen som visar lite känslor för andra. Många tror inte att man får göra det tyvärr.

  Jag ser det inte som cyniskt att statsministern visar lite medmänsklighet, synd att det sker så sällan bara. Jag tror faktiskt att han har medkänsla…

 • tremor

  Den verkliga cynismen kommer från vänstern inkl. sossarna.
  Under de senaste 12 regeringsåren har klassklyftorna ökat, men börja nu minska. Ett vekligt dråpslag mot de allra sämst ställda i samhället var säkningen av förtidspensionen till 64% 2001. Sammtidigt tvingade man långtidssjukskrivna att acceptera förtidspension. Hu!

 • Anders_S

  Mary: Han borde visa det i sin dagliga politik. Inte vid utvalda tillfällen.

 • thomas

  Har Reinfeldt äkta medkänsla? Kanske. Han har kanske en motsägelsefull personlighet, en sida som föraktar de svaga, samtidigt som han får dåligt samvete över det hans politik leder till.
  Som barnet som i oförstånd plågat ett djur känner ångest efteråt när han ser djurets plågor…
  Inte vet jag, men att han skulle vara en god människa känns som en absurd tanke.

 • Jag kan hålla med dig om att det borde framskymta lite mer att det finns moderater med hjärta också. Jag är en av dem och det vet du 😉

  Trista typer finns det i alla grupperingar.

 • Herregud, vilken töntig bloggare! Måste man var så politiskt hudflängd eller hjärntvättad av Stalin för att öppna en sådan blogg! Trots min hatkärlek till socialistiska bloggar, där det är roligast att debattera finns det tydligen undantag som bekräftar regeln.
  Bloggkommentarerna är lika töntiga!
  Den här bloggen tar jag bort! Snyt er snorungar!

 • Z

  Tar bort från vadå?

  Och flera av kommentarerna är av en person bakom en moderat-blogg, som uppenbarligen tycker att det är värt att skriva här.

  Fast, å andra sidan, jag är glad om jag slipper se dig någonsin mer, och absolut inte i debatter här på bloggen som jag måste stå ut med att läsa, när du har så lite förnuft att han inte förstått att Svensson och hans parti är anti-stalinistiskt och själva blev förföljda och dödade av honom.

  So long, thanks for the fish!

 • För mig är det viktigt att det finns engagerade människor. Sen behöver man inte tycka samma sak. Bakom skranket är vi alla männsikor och har fler likheter än olikheter trots allt. Så, ja. Jag tycker absolut att det är värt att läsa Svenssons blogg och att att det ibland slipper ur en och annan kommentar är självklart.

 • Z

  Precis, Mary 🙂 dina kommentarer uppskattas av mig och säkert av många andra.