Våldsamt i fängelserna på grund av gängen

Det blir allt våldsammare i svenska fängelser uppger i alla fall DN. Detta anses ber på att de olika kriminella gängen och nätverken försöker pissa in revir och markera för de andra vilka som bestämmer.

Samtidigt hamnar allt fler människor i fängelserna i Sverige och dessa utgör i sin tur en rekryteringsgrund för gangstergängen. Våldet kan också se som en del i att framstå som det mest attraktiva och mäktigaste gänget för eventuella nya rekryter.

Gangstergängen är kanske ett relativt stort problem på fängelserna, men i samhället är de ännu ett mindre problem. Dock ett spektakulärt och växande problem. Vilket naturligtvis inte är bra.

Läs mer:
Göteborg – maffiastaden
Gangstergängen 1
Gangstergängen 2
Brottslighet

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,