Israel angriper fackförening

Att Israel bara skulle angripa militära mål i Gaza är naturligtvis bara dumheter och varje dag får vi nu bevis för att det inte är på det viset. Israel dödar och mördar civila och dessutom angriper civila organisationer som fackföreningar:

”The occupation doesn’t need any justifications to commit crimes against Palestinians,” Nabil al-Mabhouh, acting head of the Palestinian General Federation of Trade Unions in Gaza told IPS. But the building had apparently been targeted because ”we at PGFTU are supporting the rights of tens of thousands of Palestinian workers.”

Organisationer som faktiskt kan fungera som motvikter till Hamas och olika fundamentalistiska organisationer i Palestina. Vilket förmodligen är en av de saker som gör att de angrips. Allt görs för att palestinierna ska hamna helt i händerna på Hamas och inte ha några alternativ. Det är ytterligare ett sätt att isolera palestinierna och försöka framställa dem som mäniskor som bara stöder ”terroristorganisationer”. Vidare försöker man på alla sätt att slå sönder all form av fungerande civilt samhälle i Gaza och på andra palestinska områden. Angrepp på fackföreningar är en del av denna strategi.

Intressant?
Bloggat: Rawia Morra, Motbilder,
Borgarmedia: DN, SDS,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 svar på “Israel angriper fackförening”

  1. Klipper in från min blogg:

    Även högkvarteret för Gazas största fackliga organisation, Palestinian General Federation of Trade Unions (PGFTU), har bombats sönder. Den fem vånimgar höga byggnaden, som byggts upp med norska pengar, förvandlades till en hög med sten av två israeliska F-16-missiler. Fackföreningen är en av de första som höjde rösten av bojkott mot Israel.

    Byggnaden har också använts för att ge hälsovård till de som är försäkrade genom fackföreningen. Gaza-chefen Nabil al-Mabhouh säger:

    ”Att sikta in sig på civila organisationer visar hur barbarisk och skandalös den israeliska ockupationen är. Vi har inte skickat några raketer, att sikta in sig på en fackföreningsbyggnad är inte berättigat.”

Kommentarer är stängda.