Bloggkollega med fint efternamn vinner pris

Erik Svensson med bloggen Biology and Politics har vunnit ett pris i Forskning & Framstegs tävling om bästa forskningsbild.

Man får lov att gratulera Erik till vinsten och till att han har en mycket intressant blogg. Senaste inlägget handlar om de länder där den ekonomiska tillväxten är högst i världen. Länder som Kina, Indien, Ryssland, Venezuela och Argentina. Men han har skrivit om sitt forskningsprojekt också. Kanske inte ur en föväntad vinkel, men i alla fall mycket bra.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
  • Man tackar!!!! Skönt att det finns minst en till ”Svensson” i bloggosfären. Nu för tiden träffar jag på allt färre studenter som har ”son”-namn, troligtvis för att det inte anses fint nog längre. Så snart kanske vi ”Svenssons” är ett ännu mer exklusivt släkte!

  • Anders_S

    Jag misstänker att andelen studenter med arbetarbakgrund är sjunkande. DÅ försvinner folk som behållit sina son-namn.

  • Sedan tror jag också att de arbetarklassungdomar som ändå läser på universiteten skäms för sin bakgrund och kanske t. o. m. byter efternamn. Klassresan innebär alltid psykologiska påfrestningar.

    Jag vet, för min fru kommer från arbetarstaden Karlshamn och hennes föräldrar är vanliga arbetare (från margarinfabriken respektive kassörska på varuhuset). Hon berättade hur obekväm hon kände sig när hon kom till Lund för att studera i slutet på 1980-talet. Situationen är knappast bättre idag.