Det är inte fler poliser som behövs

Att komma till rätta med ungdomsproblem gör man inte i första hand genom polisiära insatser utan genom helt andra åtgärder. Inte för att en del polisiära insatser skulle vara fel. Det är riktigt att om man begår ett brott så behövs det en polisinsats. Så därför har naturligtvis polisen i Trollhättan gjort rätt när man satt in ett antal speciella poliser i området för att jobba med problemet. Men för att lösa ungdomsproblem på lång sikt behövs andra åtgärder som sagt. Polisen kan inte lösa vad som är ett samhällsproblem. Det krävs en annan politik från makthavarna för det.

Det behövs bättre resurser till förskolan och skolan, bättre resurser till social verksamhet, fritidsverksamhet osv. Detta för att lösa ungdomsproblem på lite längre sikt. Det krävs ett stopp för nedskärningar och skattesänkningar. Det krävs ett stopp för Björklunds nedmontering av skolan.

Nu ska vi väl komma ihåg att den typen av problem som exemplet från Trollhättan visar på inte direkt är något nytt i samhället. Det gänga jag tillhörde i Stenungsund hängde utanför en affär och jag vet att många männiksor gick omvägar för att slippa komma i närheten av oss. Ändå upplevde jag aldrig att vi på nåt sätt uttryckte hot eller hotade någon. Men högljudda och störiga var vi säkert. Säkerligen hände det också att nån i hänget snattade eller gjorde andra brott inne i butiken också. Och vi upplevdes som ett problem av många runtomkring. Det vet jag idag, men upplevde inte att det var så då.

Intressant?
Borgarmedia:
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements