Polisen demonstrerar

Polisen är missnöjda med och utnyttjar sin grundlagsskyddade rätt att demonstrera och uttrycka sin åsikt. Något som DN:s ledarredaktion tycker ska var villkorat. DN och Hanne Kjöller vill alltså villkora en del av de centrala delarna i en demokrati. Demokrati ska bara var till för en del menar man, Bara för de som uppfyller myndigheternas krav på goda och ordningsamma medborgare kan man tänka. Så kan man naturligtvs inte göra. Då har man nämligen inte längre nån demokrati och det är naturligtvis uppseendeväckande att DN:s ledarredaktion föreslår något sådant.

Inte bara det, utan Kjöller (som uppenbarligen skanar kunskaper i ämnet) föreslår att man ska lära av fotbollen. Som jag skrivit förut, det borde vara tvärsom, fotbollen kanske kan lära av oss inom vänstern. Hur vi i dialog med polisen, borgarstatens våldsapparat, löser problemen. Något som fotbollen uppenbarligen inte lyckas med. Det kommer naturligtvis en dag när motsättningarna i samhället blir av sådan art att en dialog med polisen är utesluten. Men där är vi definitivt inte i dagens Sverige.

Om Kjöller och DN:s ledarredaktion fått som de vill hade vi dock närmat oss ett sånt läge Och jag tror knappast poliserna fått lov att demonstrera. Bland de först som brukar drabbas av inskränkningar i yttrandefriheten i en diktatur brukar nämligen olika typer av statstjänstemän återfinnas.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Benny

    ”Med ATA får vi arbeta fler dagar, fler timmar och fler pass, arbetsveckor på 40 timmar. Det finns inte en chans till ett bra socialt liv”

    Det var löjligaste jag någonsin har hört! Vad är det frågan om? Vem säger att livet ska vara en fest? Oj, stackars poliser som behöver jobba! Att lägga ner över 50 timmar borde vara rimligt för alla som jobbar heltid. Shit, vad Svenskar ska gnälla hela tiden istället för att inse att vi faktiskt har det väldigt bra!