Ordervägrande gnällpoliser

Västerortspolisen i Stockholm gnäller på det mesta som de var med om i Malmö. Boende, att de inte fick spöa upp folk, lönerna och hjälmarna. Ja, kort sagt, man är missnöjda. Faktum från verkligheten är att Västerortspolisen ställde till med en del problem under ESF i Malmö. I direkt trots mot order stoppade man folk och visiterade dem. Helt utan anledning och utan brottsmisstanke.

Trots order om att polisbussarna skulle hållas i huvudsak utom synhåll för den stora, fredliga demon på lördagen, ställde man upp ett tiotal bilar på rad utanför operan i Malmö och roade sig med att ta snygga foton. Man gnäller på att man inte fick ingripa under fredagens Reclaim the Streets, men faktum är att man inte var där. Västerortspolisen befann sig långt från händelserna och kan knappast anses vara kapabla att bedöma vilka insatser som behövdes. Att de klagar är bara oväsentligt gnäll från poliser som polisledningen faktiskt inte kunde lita på. De bröt mot order, vägrade följa order och trakasserade folk på restauranger runtomkring i Malmö. Folk som inte var misstänkta för brott trakasserade man på olika sätt, genom visitationer, genom att stanna och glo, peka finger, hånskratta osv.

Det är möjligt att man har rätt i sin kritik av boendet, det kan jag inte bedöma. Men det är i så fall det enda som de ordervägrande gnällpoliserna från Västerort i Stockholm har rätt i. I själva verket är de en skam för polisen med sitt gnällande och sin ordervägran, ingenting annat. Det är mycket underligt att deras icke underbyggda gnällande tillmäts så stor betydelse i media.

Sen kan man ju undra vad AFA har med det hela att göra. En del högerextremister hävdar att AFA fått stöd till sitt boende. Men Malmö kommun hade defintivt inget samarbete med AFA och påståendet är alltså falskt. Jag tror inte AFA hade velat ha nåt samarbete och jag vet att Malmö kommun inte ville ha det. Däremot samarbetade Malmö kommun med ESF Norden 2008 om boende. Boende i klassrum och på camping, förmodligen mycket sämre än poliserna boende på ett gammalt militärregemente. Det förefaller som om poliserna från Västerort är lite av ”prinsessan på ärten” faktiskt.

Sen funderar man ju också på vad Hanne Kjöller menade med att man ska lära av fotbollen.

Intressant?
Läs mer: Fria Tidningen, Anmälan till pressombudsmannen motDN.
Bloggat: Under ytan, Petter Larsson,
Borgarmedia: HD1, HD2, HD3, HD4, HD5, HD6, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

PS. Jag kan väl tillägga att alla kontakter jag personligen hade med folk från västerortspolisen, under ESF i Malmö, var helt okej. De uppträdde korrekt och civiliserat, trevligt och artigt. De borde varit sådana mot alla. Och det finsn säkert många stockholmska västerortspoliser som är nöjda med insatsen under ESF i Malmö. Kanske är det därför fel av mig att dra alla över en kam. DS.

Advertisements
  • Henrik

    Man kan ju bli lite känslig av att kötta i sig anabola dagarna i ända. Vilka stackare. Att de inte skäms.

  • Anders

    Javisst är det konstigt att poliser tröttnar på att vara tvungen ta av sig hjälmen när vänsterextremister kastar gatsten och vandaliserar.

  • Pingback: Sarah Palin - fˆrbˆnerna hj‰lpte inte | Jinges web och fotoblogg()

  • Anders_S

    Anders: De som klagade på det med hjälmarna är Malmöpoliser. Det klagomålet kan säkert vara befogat (men det är alltså riktat mot befälet på plats, inte kommenderingsledningen). De klagar inte på insatsen i sin helhet som Västerortspolisen. Inte heller på boendet av förståeliga skäl.