Varför skulle vänsterfolk ligga bakom?

Jag förstår inte riktigt kopplingen mellan vänsteråsikter och att bränna ner livsmedelsaffärer. Vad är syftet? Vad är vitsen? Och hur vet vi att det inte är högerextremister som vill skapa en dålig bild av vänstern och därför använder ett namn som Global Intifada. En organisation som ju inte finns utan mera är ett slags kampanjnamn.

Om det skulle vara vänsterfolk så är det väl likadant som när en ung man som var f.d. medlem i SP:s ungdomsförbund Ungsocialisterna för många år sen rånade, gjorde en vapenkupp etc. Något som först av Säpo sågs som politisk aktivitet, men som i själva verket var den unge mannens privata korståg för sig själv, bättre ekonomi och annat. Förvirrat kan man säga att det var från den unge mannens sida.

Eller så är det som när en annan ung man, med kopplingar till AFA ville spränga McDonalds I Nyköping tillsammans med några kompisar för några år sen. Likaledes förvirrat av förvirrade unga männsikor som misstar personliga spänningstrippar med politisk verksamhet. Bedrövligt. Och något som hela vänstern enhälligt tog avstånd från.

Bedrövligt om det i de nu aktuella bränderna i Södertälje skulle visa sig att de eller den som gjort det hela är att finna bland unga vänstersympatisörer. Jag tvivlar faktiskt på att det är så. För det är knappast något som någon riktig vänsterorganisation står bakom eller kan stå bakom. Bränna ner livsmedelsaffärer? Idioter, oavsett om det är väntserungdomar, bland oorganiserade tokstollar eller högerextremister. Det senare är ju oftast mer troligt då de gör väldigt mycket fler våldsdåd per år än vad vänstern gör. De mördar folk i stort sett varje år och vänstern i Sverige har inte dödat någon på 100 år.

Eller är alltihop bara nån slags gangsteruppgörelse? Hade det varit i Göteborg hade det ju varit den självklara misstanken.

Intressant?
Bloggat: Lodenius, Jinge,
Borgarmedia: SVD1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Men anders då, förstår du inte? Vissa är mer lika än andra, vissa har mera och fler rättigheter än andra, vissa har rätten att mörda och förstöra, så länge de inte kallar sig vänster eller socialister.

  Så här skrev en tjej i min blogg
  Lärdom framhålls som positivt i den judiska kulturen. Självmördaren är hjälte för palestinierna. Judarna skyddar sin befolkning. Hamas utsätter sin befolkning för fara. Självmord och tyrani har gjorts acceptabelt av vänsternickar. Global Alquida sätter mordbränder i Södertälje. Vänstern kastar samhällets regler åt sidan till fördel för anarki.

  Att högern mördat tiotusentals i Sydamerika, att högern förstört moskéer att högern anklagats och dömts för terrorism i Sverige (om jag minns rätt var det de enda som blev dömda med hjälp av de nya lagarna om terrorism) sånt spelar ingen roll för högern. Man ska inte vara uppstudsig. Det ska vara ordning och reda i samhället, all slags uppstudsighet från de fattiga eller svaga, ses som anarki.
  Även handelns representant menar att det här inte är nåt politiskt, något polisen håller med om.

 • Fredde

  Att det skulle vara någon form av politisk aktivitet från tex vänster relaterat folk som anser att man erbjuder varor från tex USA är väl inte omöjligt ?
  Att det sen skulle vara sanktionerat av nån organisation som man säger sig tillhöra är däremot inte speciellt troligt eftersom det brukar vara mycket diskussion innan dom går till liknande aktiviteter.

  Tror ju knappast att det rör sig om högerextremister som går in för att bränna ner affärer iaf, dom går oftast direkt på personerna som dom irriterar sig på och förstör inte egendom som vänsterrelaterad verkasamhet brukar inrikta sig på tex minkfarmer, butiker etc etc.

 • Daniel A

  Det är kanske som en kommenterare på jinge säger:
  Det kanske är konstfack som har varit framme igen.

 • ”De mördar folk i stort sett varje år och vänstern i Sverige har inte dödat någon på 100 år.”

  Hmm.

  Amaltea?

 • Fredde när man försökte bränna ner Moskéen i Malmö. så målade man dit davidstjärnor. Man försökte få det att se ut som om det var judar/sionister som varit i farten. Hitler kom till makten genom att ge en kommunist skulden för branden vid Reichstag, något som ledde till att han fick makten och fruktan för kommunisternas ”anarki” ledde till att högern och mitten samlade sig bakom honom i det förestående massmordet på vänsterfolk, judar och zigenare.
  I historien har det ofta skett att en person eller grupp ger någon fiende skulden. Nazisoldater som klädde ut sig till polska och som angrep Tyskland, Mossad och Israel som angripit allierade för att ge araberna skulden osv. Det här är en naturlig del i kriget mellan olika läger och högern kan stå bakom, lika troligt som att det är vänsterfolk som begått de här bränderna.

 • Iofs håller jag med.

  Tänkte bara retas lite 🙂

 • Anders_S

  Joakim: Just det. Amalthea. Det var över 100 år sen.

 • Anders har koll på historien. Amalthea inträffade för 100 år och sju månader sedan, ungefär.

 • Pingback: STACKARS SÖDERTÄLJE()

 • Fattar inte riktigt varför någon vänstergrupp skulle vilja bränna ner matvarubutiker för. Dessutom så finns det väl inga radikala vänsterorganisationer i Södertälje? Troligare att det rör sig om vanlig pyromani.

 • henrik

  bränna ned 4 livsmedelsbutiker i södertälje för att de säljer varor från usa…
  mmm… bättre sätta eld i arsl-t på sig själv då eller går de klädda i bankat lin och käkar kålrötter ? idioter.
  om det inte är mc-packet som tänt på och använder praktsmällen när de går vidare till de mindre näringsidkarna i södertälje med dubbla dagskassor… inte heller helt otroligt

 • Pingback: Global Intifada på krigsstigen | Proletärbella()

 • Joakim: det dog fler när svenska högerterrorister sprängde Norrskensflamman än vid Amalthea. Dessutom ansvarade högermannen kapten Mesterton för fem personers död i Ådalen, varav en en ung hemmadotter (Eyra Söderberg).

 • Pingback: Vänsterterror « Who is John Galt?()

 • Lars

  Nicklas:
  Hade inte demonstranterna i Adalen pucklad pa ett antal strejkbrytare dagen innan? Det forsvarar saklart inte skotten men satter dem kanske i lite sammanhang.

 • Jo, antagligen även om jag inte är säker, so? Strejkbrytare är ett jävla pack som SKA ha stryk. Inget underligt med det.

  Och, jo min vän, du försvarar skotten, annars hade du aldrig skrivit det du gjorde.

 • Om jag förstår detta rätt finns det misstankar, bara? Ingenting kan alltså säkerställas, men bilden av det hela såsom iscensatt av ”vänsterfolk” kablas ändå ut landet över?


  Jag känner att jag just nu går igenom en oerhört påfrestande period av journalistikförakt.

 • Anders_S

  Handelns organisation Svensk Handel menar att det inte ligger något politiskt motiv bakom. Att det inte finns något smaband emellan flygbladen och bränderna.

 • Jörgen Hassler

  Hmmm… Om man ska vara petig så var det nog en fd medlem i Ungsocialisterna som gjorde jordens mest korkade vapenkupp då i mitten av 90-talet. Men det fanns en del personliga förhållanden som gjorde att det för en gångs skull var ”polisiärt motiverat” spana mot US

 • Pingback: Veckan som gick()

 • Anders_S

  Jörgen: Så var det mer exakt ja.

 • Apan

  Niklas: Låter hårt att skjuta de stackarna för inte är misshandelsbrott belagt med dödsstraff. Näe, inte heller strejkbrytare, vad du nu än tycker, ”förtjänare” ett kok stryk. Va fan, Tyke, gräv ner klubban, ta på dig lite riktiga kläder och kräla ut ur grottan din stenåldersmänniska.

 • Pingback: Vänsterextremisters våld | Svensson()