Man kan inte glömma små barn

Om det verkligen gått till på det vis som det beskrivs i tidningarna när det gäller det lilla barnet som dog i en bil i Danmark är det faktiskt totalt obegripligt. Det kan inte gå att glömma barn på det viset som den dansk pappan påstås ha gjort. Glömma att lämna in på dagis och sen glömma barnet i bilen! Det verkar för mig vara en sak som inte är möjlig.

Det hela måste ha gått till på annat sätt eller så måste det finans omständigheter kring pappan som inte framgår i media. Visserligen spelar det ingen roll för det lilla barnet, men för att kunna förstå det hela är det väsentligt. Och varför undrade inte dagispersonalen varför barnet aldrig kom? Det finns mer i detta ärende än vad som är uppenbart.

Däremot är det lätt att förstå varför föräldrarna i Göteborg lämnade barnet kvar i bilen när de skulle handla en kort stund. Man vill inte gärna väcka ett barn som kanske just somnat. Men då är det faktiskt helt oansvarigt att gå iväg bägge två. En av föräldrarna kunde gått för att handla och den andre stanna kvar.

Intressant?
Borgarmedia: GT,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
 • Håller med att ingen kan glömma sitt barn på det sättet. Hela historien lät helt surrealistisk.. det är något som inte har kommit fram i media.

 • Säkert har det gått till på det sättet.
  Det är inte första gången det händer och förmodligen inte sista heller.

  Att lämna en sjudagars baby ensam i en bil är oförsvarligt oavsett väder och årstid. Man gör det bara inte. Finner inte att det är lätt att förstå på något sätt.

 • Lillian

  Jeg kan ikke fatte att det er mulig å glemme sine barn!!!
  Jeg er selv tobarnsmor, det f??rste som er i tankene mine når jeg står opp er barna og det siste som er i tankene mine f??r jeg legger meg er barna. og tiden i mellom tenker jeg på barna selvf??lgelig.
  De er det kj?¶reste jeg har, jeg skj??nner ikke hvordan det er mulig. Får vondt når jeg h??rer det, forferdelig.

 • Cosmoskitten

  Har ni inte satt in era frukostflingor i kylskåpet någon gång? Eller hoppat ut ur bilen med brev och bilnycklar i handen, och sedan postat nycklarna?

  Det som hänt är tragiskt, sällsynt, men också möjligt. Att många småbarnsföräldrar är stressade och lider av sömnbrist hjälper inte.

  Leaving Infants in the Car:
  http://www.schneier.com/blog/archives/2009/03/leaving_infants.html

  ”There is a theory of why we forget something so important: dropping off the baby is routine:”

 • lasse

  Alla barn är nu inte lika önskade och ovillkorligt älskade, det finns de som mer kom som en plump i protokollet och ett störningsmoment i föräldrarnas uppfattning om hur deras liv skall levas.