Stormningen av Irans ambassad orsakar diplomatisk aktivitet

Alltså kan man säga att demonstranternas aktion mot den iranska ambassaden i Stockholm har skapat en diplomatisk incident. Där Iran förstås uppenbarligen överreagerat och kallat demonstranterna för terrorister i ett samtal med Sveriges ambassadör i Iran. Denne kallades tydligen upp till iranska UD för konsultation så att Iran kunde protestera mot demonstrationen i Stockholm och dess förlopp.

Samtidigt har väktarrådet ändrat uppfattning om valet och menar nu att det inte förekommit något valfusk. Detta trots att man tidigare meddelat att det avlagts fler röster än det funnits väljare i en del valdistrikt.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2, DN, Politiken, DB, Sydsvenskan, HD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Blogged with the Flock Browser

Tags: , , , , , , , ,

Advertisements
  • Men snälla du, i Iran kan du under presidentval lägga din röst i vilken valurna som helst och i vilket distrikt som helst. Allt för att underlätta att rösta. Liksom det var mycket enkelt för oss rösta i EU-valet denna gång då man kunde rösta i vilken matbutik som helst.

    De ”över 100%” röster som lades i vissa distrikt berodde på att folk var i det området på besök/turistade vid tillfället.

  • Lillebrorsan i Alby

    Hej,Irans folk är sedan lång tid kuvade under förtryck,attacken med demonstrationen vid Irans ambassad STHLM menas,att Iranska medborgarna i Sverige har nått sin naturliga mening,detta folk i upplösning,vill demokrati samt ändring.Det hade varit bättre att i ett radioprogram bemött ambassadörena med en namninsamlingslista samt en uppläst protest och föra lagom nivå på en disskusion,men dessa råd vill inte intagas av omnämnda,så folket känner sig tvugna att bli hörda,då genom att forcera gränser,varmed ambassadråden tydligen försvarat sig och inte opinionen,det får gå som självförsvar,men med en minnesbeta,att i Europa lär sig folk dess naturliga mening,och den behöver framföras runt hela världen samt reformeras och röstas fram under ordnade former,obsevera,majoritet är inte alltid demokrati,demokrati är om goda egenskaper kan behandlas väl.