Synliga poliser och föräldrasamarbete i alla ära

Men det behövs nog mer för att få varaktiga förändringar till stånd i förorterna. Det behövs ett stopp för nedskärningar, privatiseringar och besparingar. Det behövs alltså ett stopp för just den politik som justitieminister Beatrice Ask företräder.

Istället för besparingar behövs satsningar på förskola, skola och fritidsverksamhet. Det behövs fler jobb och en lägre arbetslöshet. Saker som går stick i stäv med den politik som Beatrice Ask företräder. På lång sikt är det bara sådana åtgärder som gör att vi kan undvika återkommande stökigheter i Göteborgs förorter. Synliga poliser, fler poliser, polisiära åtgärder och föräldrasamverkan är bra, men kortsiktigt. På lång sikt måste de strukturella problemen och orättvisorna rättas till. Ojämlikheten och klasskillnaderna måste åtgärdas.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Nej, men…

  Om badkaret svämmar över, börjar man med att stänga kranen, eller hur?
  Vi har tagit emot utomeuropeiska ”flyktingar” i ett alltför stort antal i alltför många år.
  Stoppa det.
  Det borde var åtgärd nummer ett.

 • Andreas

  Problemet i Sveriges är knappast ett överfullt badkar utan att proppen inte sitter i. Med den liknelsen så talar jag om det faktum att vi föder för få barn i Sverige. Befolkningen minskar utan invandring.

  Problemen i förorterna beror inte på för många invandrare utan för att de är ihoppackade som boskap.

 • Pingback: Det är klart att besöket från Beatrice Ask inte gör nån skillnad | Svensson()

 • Johan

  Det satsas redan mycket pengar på exempelvis fritidsgårdar i förorterna. Dessa är det dock inte många som går till och ibland svarar invånarna där med att bränna ned dem. Dessutom sätts enorma summor in dit i form av diverse bidrag. Så att säga det inte satsas ekonomiskt på förorterna är en lögn.

  Fast vad många missat är att det finns fler sätt att satsa på en att bara skjuta till pengar…

 • Anders_S

  Johan: Du har fel och kan inte belägga ditt påstående med fakta. Sen 1980-talet har de flesta fritidsgårdar lagts ner eller fått en verksamhet som är ointressant. Ofta drivs de av olika föreningar i det läget istället för av professionellt utbildad personal på det sätt som är fallet i Hammarkullen på Mixgården. En fritidsgård som har lyckats i arbetet med att minska rekryteringen till gängen och som som lyckats att tillsmans emd besökarna, dvs ungdomarna, stoppa besparingar och förhindra oroligheter i Hammarkullen.

  Men fritidsgårdar är bara en liten del av de satsningar som behövs. Det behöss också satsningar på idrottshallar, en uprpsutning av skolan med mer personal per elev osv. Och sist men inte minst behövs det jobb.

 • Minns när fryshuset skapades i Stockholm. Direkt försvann de traditionsenliga kravallerna i stan som brukade vara i samband med veckorna innan skolstart. Så enkelt var det.

 • Andreas

  En sak som folk missar när de menar att vi minsann redan lägger mer pengar på förorten än på andra orter är att det inte är jämförbart. Det är större sociala problem i förorten så även om de får mer i genomsnitt så behöver inte det räcka på långa vägar.