De som inte är rasister får inte vara med

Det är i princip kontentan av sverigedemokraten Björn Söders kommentar till avhoppen från partiet i bl.a. Falkenberg:

Lars-Erik Persson har varit lokalavdelningens ordförande sedan april i år men lämnar nu partiet som en följd av artikeln.

– Det är rent förtal av muslimer, jag kan inte ställa upp på den synen. Jag tycker Jimmie Åkesson borde dementera eller ångra artikeln, säger Lars-Erik Persson.

Att partiledaren ska avgå är inget han kräver – däremot att Åkesson ”blir bättre påläst” och att han ”rensar” bland medlemmarna.

– På landsdagarna förra helgen fanns det medlemmar som reste sig och krävde dödsstraff. Den typen av förslag och människor vill jag inte förknippas med, säger Lars-Erik Persson till SvD.se.

Folkpartiet är inne på blocköverskridande samarbete för att motarbeta Sverigedemokraterna (SD). Problemet är att det är ett garanterat sätt att gynna SD. Blocköverskridande samarbete, om det blir av komemr att säkra platser för SD i riksdagen. Det är en vansinnig linje. Men kanske är inte annat att vänta av ett parti, folkpartiet, som hyser en del klara islamofober.

I England har BBC gjort samma sak som Aftonbladet med SD och Jimmie Åkesson. Det nazistiska och islamofobiska partiet BNP och dess ledare Nick Griffin, har getts utrymme i TV-kanalen. Något som lett till omfattande protester. Som jag ser det innebär medias attityd att man normaliserar dessa partier och det är inte alls bra.

Alla borde istället hålla sig till de 5 enkla reglerna som formulerats av Ulf Bjereld och mig (den femte regeln) för att bekämpa främlingsfientliga, högerpopulistiska, rasistiska och nazistiska grupperingar.

Intressant?
Läs mer: Socialist Resistance, Röda Lund, Arbetarperspektiv, Röda Malmö,
Borgarmedia: SVD, AB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Kurt

  Svenska Miljöpartiet behöver ju bara se hur det går för miljöpartiet i Finland, som sitter med i den borgerliga regeringen där. Enligt den Finländska naturskyddsföreningen är den nuvarande regeringen den allra mes naturfientliga som funnits i Finland, Miljöpartiet har minimalt med inflytande på politiken där.

 • En bred blocköverskridande regering vore en katastrof. Tar man bort politikens motsättningar och alla blir en grå massa så gynnar det ju extrema partier.

  Så långt är jag enig, men med det sagt så tycker jag att det är ett fullt rimligt utspel. Om de borgerliga inte får majoritet och de röd-gröna inte får majoritet, så måste en annan lösning komma fram.

  Den skadeglädje som framförallt Mona Sahlin har visat när hon pekar på att borgarna inte svarat vad de ska göra visar att det finns valtaktiska aspekter från (s) sida. Det är ju i dag tydligt att det är betydligt närmare egen majoritet för de rödgröna än för högern. Om de borgerliga får mer än vänstern så är det väl utmärkt om miljöpartiet går ihop med de borgerliga, ur ett övergripande perspektiv?

  Miljöpartiet är ju i grunden ett borgerligt, vänsterliberalt parti och jag tror att de skulle belönas för ett sådant agerande.

  Sen att det kanske gör att någon enstaka ”vågar” rösta borgerligt genom att vi inte hamnar i en norsk situation (totalt avsaknad av ett möjligt borgerligt alternativ). Det kanske någon partistrateg kan beklaga, men kan Sverige verkligen beklaga det?

 • Pingback: Ta isbjörns-hotet på allvar! « Röda Lund()

 • Pingback: SD där de hör hemma - utanför riksdagen | Svensson()