Knarkskandal i hemtjänsten

Det har avslöjats att en anställd inom hemtjänsten i SDN Gunnared har stulit gamlas, handikappades och avlidnas identiteter för att sedan använda dessa i samband med kokainsmuggling från centralamerika och sydamerika:

Den 36-åriga kvinnan jobbar inom SDN Gunnared, med klienter som får hjälp med städning och matlagning i sina bostäder.

Tullkriminalens utredare hävdar att hon gjort betydligt mer än så, att hon infiltrerat hemtjänsten för att gynna grovt illegal verksamhet.

– Vi påstår att den här kvinnan exempelvis beställt narkotika i en äldre, strokedrabbad pensionärs namn. Sedan, när försändelsen kommit, har hon löst ut paketet genom att legitimera sig med hans körkort, berättar Pär Eriksson, projektledare på tullkrim i Göteborg.

Detta skall, enligt pågående förundersökning, ha skett vid flera tillfällen.

Den nu avslöjade knarksmugglingsligan består av i huvudsak nyligen invandrade människor från ett och samma land i Västindien (låter ju som om det är något av de områden som i praktiken ingår i EU, som Nederländsk Antillerna, Guadeloupe, Martinique eller ett par mindre brittiskkontrollerade öar) och tullkriminalen menar att gruppen ingår i en större internationell knarkkartell med förgreningar över hela Europa:

Klart är att en större internationell kartell ligger bakom denna gren av kokaininförsel till Sverige. Celler har sannolikt också byggts upp i andra städer i Europa.

Den 32-årige lokale ledaren har gett sina landsmän och andra temporära underhuggare olika uppdrag. Vissa av dem har fått ersättning för att tillhandahålla mottagaradresser, andra har sänt betalningar till Costa Rica.

– Den här individen och hans sambo har varit väldigt noga med att själv inte fronta, att inte synas, förklarar Pär Eriksson.

smuggel

Stadsdelnämnen i Gunnared kommer att tillsätta en intern utredning kring hur det hela har gått till och hur det varit möjöigt för ligan att använda de gamla och handikappades identiteter.

32-åringen som utpekas huvudman och ledare uppges vara hemmahörande i Gårdsten.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements