Israel bakom mord på Hamas-ledare?

I Dubai har en högt uppsatt Hamas-ledare, Mahmoud al-Mabhouh, mördats. Han ska ha varit en av grundarna av Hamas militära gren. Dubai-polisen har kommit fram till att 11 personer var inblandade i mordet och det verkar som om de haft falska identiteter, stulna av andra människor men emd korrekta och riktiga pass. De som misstänkas för mordet var utklädda med peruker och nnat när de fångades på övervakningskameror.

Mycket tyder på att den israeliska säkerhetstjänsten Mossad ligger bakom mordet, att två palestinier troligen är inblandade förändrar inte detta. Men det som talar mot att det skulle vara Mossad är att de misstänkta mördarna fångades på kameror och har kunnat identifieras. Något som skulle kunna tyda på en intern palestinsk uppgörelse. Det an dock också var så att Mossad i dett mordfall har använt externa operatörer, exempelvis människor från en konkurrerande palestinsk grupp eller bara värvade kriminella. För det troligaste är nog ändå att det är Mossad som ligger bakom mordet, betänk att det ju verkar vara korrekta passhandlingar om än ihopkoppalde med fel personer, eventuellt ihop med palestinska medlöpare.

Intressant?
Borgarmedia: AB1, 2, 3, 4, SVD1, 2, 3, DN
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements