Skolstrejk i Frölunda och Högsbo

flera skolor i väster hölls elever hemma av sina föräldrar som en protest mot nedläggning av skolor. De skolor som de snart sammanslagna stadsdelsnämnderna Frölunda och Högsbo vill lägga ner är Slottsbergsskolan, Kavåsskolan och Västerhedsskolan. På samtliga tre skolor deltog en stor del av eleverna i skolstrejken. Totalt var det 140 elever som deltog inklusive en mindre grupp elever på en skola som inte berörs av nedläggningsbeslutet, Björkåsskolan.

Skolstrejken är den senaste aktionen i en rad av aktioner och protester mot besparingarna och nedskärningarna i Högsbo och Frölunda.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • Pingback: Alltid lättare att sparka neråt | Mullvaden()

  • Daniel Deak

    Det handlade om ett brev som jag skickade till alla ledamöter i nämnden, väldigt oseröst brev och själva brevet var ganska roligt, det var bara den sista formuleringen som de ”uppfattade” som ett hot.
    Väldigt upprörd där, jag skrev mitt namn i brevet, har ringt, skickat mejl och bett om ursäkt att de uppfattade det så.