Inget hot mot SDN-möte

Politikerna i Frölunda och Högsbo SDN har utsatts för hot inför dagens möte. Ett sådant hot hade, om det varit ett riktigt hot, varit ett rent sabotage mot de människor och föräldrar som kämpar mot nedläggningen av olika skolor. Men nu är det faktiskt inte ett riktigt hot. Det handlar om ett brev som en tonårskille skrivit där han angav sitt rätta namn och var lättidentifierad. Han har bett om ursäkt och det finns alltså inget som helst hot mot dagens SDN-möte vilket GP antyder.

Att GP ändå antyder att det finns ett hot är ett aktivt försök från tidningen att misstänkliggöra föräldrarna som organiserat protester och skolstrejker. Det kan inte vara en tidnings uppgift attt på nyhetsutrymme ägna sig åt sådan här åsiktsjournalistik där man misstänkliggör föräldrar som gör sin plikt och är politiskt aktiva på ett demokratiskt och korrekt sätt.

Att som politikerna gör, hänvisa till att sången utanför förra mötet skulle varit hotande på något sätt är också odemokratiskt. En demokratisk och ofarlig protest misstänkliggörs av SDN-politikerna på ett helt odemokratiskt sätt. Att i detta läge och helt i onödan kalla in ett vaktbolag är ytterligare ett steg i misstänkliggörandet av de protesterande och ett slöseri med pengar.

Både Göteborgs-Posten och SDN-politikerna agerar enligt mig både ohederligt och odemokratiskt i denna fråga.

Intressant?
Läs mer: Röda Göteborg, Internationalen,
I media: GP,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • catharina

  bra inlägg. jag tillhör en av de föräldrar som numera betraktas som ett störande element och som var där på mötet ikväll. Politikerna beslöt (odemokratiskt, troligtvis eftersom västerpartisten hävdade att något formellt beslut aldrig togs) att ta bort det öppna förmötet och inte låta oss föräldrar komma till tals. De beslöt också att mötet skulle ha ett mycket begränsat antal deltagare vilket innebär att flera föräldrar itne fick komma in. Slutligen beslöts att inga plakat, barnvagnar eller musikinstrument fick tas med in i lokalen.

 • Lars

  Dubbelfel Svensson.
  Skolstrejk är ett brott mot skolplikten, dvs varken demokratiskt eller korrekt.
  Störa med sång och vägra sluta är väl för att hindra politikerna att göra det det ska göra – fatta beslut. Eller får de bara besluta så som sångarna tycker. Varken demokratiskt eller korrekt.

  • Anders_S

   Lars: Bara för att nåt är ett brott betyder inte att det är odemokratiskt. Inte en i en partiell demokrati som Sverige (ekonomisk demokrati med mera saknas). Strejker är också olagliga i Sverige i de flesta fall, men ändå är det en demokratisk åtgärd. Demonstrationsrätten är otvetydigt demokratisk. Det spelar ingen roll att politikerna känner sig pressade. Det är ju meningen med en demonstration som ju är ett demokratiskt sätt att visa vad man tycker och vill.

   Så fel är det inte. Vi har bara olika åsikt.