Kvinnliga självmordsbombare med koppling till Tjetjenien

Enligt ryska säkerhetstjänsten så handlar det om två kvinnliga självmordsbombare som utlöst bomber två olika tunnelbanestationer i Moskva. Troligen, men inte säkert har dåden koppling till kriget i Tjetjenien och det finns grupper där som vid andra tillfällen tagit på sig ansvaret för terroristdåd i Ryssland. Men det är också så att den ryska säkerhetstjänsten är notoriskt opålitlig i såna här sammanhang så de uppgifter de presenterar behöver inte på något sätt vara sanningen.

Istället kan vi utgå från att alla handlingar som den ryska säkerhetstjänsten tar sig för har som utgångspunkt att maximera nyttan av det inträffade utifrån vad som gynnar dem själva, makten i Moskva och Putin bäst. Därför är det viktigt att ta alla uppgifter i media om terroristdådet i Moskva med en stor nya salt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
  • Pingback: Ett vansinnesdåd med kopplingar till Tjetjenien? | annarkia()

  • Nu kommer de väl våldgästa tjetjenerna igen, suck

  • N med C

    Är det inte så att nästan alla säkerhetstjänster bombar lite här och där för att bilda oroligheter mellan olika grupper? Visst är det så att oftast är säkerhetstjänsterna stödda av sin egen regering? I Beirut utfördes flera bombattentat mot civila av utländska säkerhetstjänster för att innebördeskrig skulle bryta ut. Man lyckades och allt sedan dess har Libanon inte utvecklats så som landet borde göra. Denna metod att bilda konflikter mellan olika grupper har funnits långt tillbaka i historien, ”söndra och härska” tekniken. Så synd att den fortfarande finns idag och att vanliga människor som du och jag inte kan förstå detta. Eller man kanske inte vill förstå?

    • Anders_S

      N med C: jag är inte säker på att det är så vanligt att säkerhetstjänster gör det. Men det förekommer. Men det förekommer också att de planterar rykten om att de gör det. Det enda vi vet med säkerhet om säkerhetstjänster är attde inte går att lita på.