Gangsteruppgörelse i Södertälje?

Två personer skadades allvarligt när de blev nedskjutna på en gata i centrala Södertälje natten till idag. Det hela tyder uppenbart på en uppgörelse i den undre världen och med skyldiga som är hemmahörande i något kriminellt gäng. Troligen hör väl de nedskjutna hemma i något annat gäng. De som sköts är enligt uppgifter i tidningarna allvarligt skadade.

Det känns som om den här typen av händelser blir vanligare i Sverige och speciellt är det Malmö och Göteborg som är utsatta. Den organsierade brottsligheten i de två städerna är bland den mest omfattande i hela Europa.  För att bryta gängens inflytande och deras tillväxt krävs en satsning på ett jämlikare samhälle där alla får mer likartade möjligheter. Det innebär att fler arbetstillfällen måste skapas och att de måste satsas på bättre uppväxtvillkor. Segregationen måset brytas. Det görs genom sociala satsningar och fler jobb.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements