1 300 metallare – avtalsrådet måste säga nej till avtalet

De fackliga gruppstyrelserna vid Volvo Lastvagnars fabrik i Tuve uppmanar IF Metalls avtalsråd att rösta nej till det avtalsförslag som förhandlats fram. Gruppstyrelserna har i dag, efter alla uppsägningar på grund av en den ekonomiska krisen, 1 300 metallare som medlemmar och har reagerat starkt mot den del i avtalet som rör förtursreglerna.

IF Metalls uppgörelse med arbetsgivarsidan innebär, bland annat, att arbetsgivarna kan undanta 30 procent av de uppsagda från återanställningslistan de första sex månaderna.

– Inför årets avtalsrörelse var hela fackföreningsrörelsen ense om att täppa till luckan i Las, som gör det möjligt för företagen att kringgå lagen genom att anlita bemanningsföretag, i stället för att återanställa. Nu skapas i stället nya luckor som ger möjlighet att runda Las, säger Tomas Johansson, en av de fyra gruppordförande som undertecknat brevet till avtalsrådet.

Avtalsrådet som består av 150 representanter samlas till möte den 8 april. Avtalsrådet samt IF Metalls förbundsstyrelse måset säga ja till avtalet för att det ska gälla.

Intressant?
Bloggat: Kildén & Åsman,
I media: GP,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements