Vattenläcka skapar kaos i Göteborgstrafiken

Ett av Göteborgs centrala bilstråk, Nya allén, har blivt avstängd då gatan fyllts av vatten på grund av att en av stadens äldsta och största vattenledningar gått sönder. Trafiken kan förbli avstängd i flera dygn. Läckan har redan orsakat bilköer på många håll i centrala Göteborg. Förmodligen innebär det också rejält ökad trafik på Vasagatan,  Engelbrektsgatan, Sten Sturegatan, Skånegatan, Södra Vägen, Berzeliigatan, Läraregatan och många andra gator i centrala Göteborg.

Den stora läckan orsakades av att arbetet med att trycka en ny vattenledning genom marken misslyckades och en stor halvmeters vattenledning träffades och sprang läck, varvid vatten sprutade upp ur gatan.

Som tur är går väldigt lite kollektivtrafik på den aktuella sträckningen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Advertisements
  • Man kan ju undrar vad för sorts rör de ersätter det gamla gjutjärnsröret från 1891 med. Är det nåt plastigt?
    Hur en storstad kan vara så beroende av biltrafik är skrämmande.