Media försvårar polisutredningar

Genom att publicera bilder på misstänkta så försvårar tidningar (och en del mindre seriösa bloggare) polisens utredningar. Vittneskonfrontationer omöjliggörs då bevisvärdet av dem är noll och ingen om vittnen sett bilder på den misstänkte i media eller på internet. Även fotokonfrontationer blir i stort sett meningslösa.

På sikt kan denna oseriösa hantering från gammelmedia såväl som nymedia leda till att skydliga går fria då bevisningen inte räcker och vittnesmålen gjorts värdelösa genom bildpublicering. I just fallet med 38-åringen och skotten mot invandrare i Malmö verkar det dock finnas fysiska bevis som knytetr mannen till en del av brotten han är misstänkt för. Så i det fallet kanske medias bildpublicering inte spelar så stor roll.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements