Frige de terroråtalade i Göteborg

Åtalet mot de båda unga män som varit misstänkta för förberedelse till terrorism vilar uppenbarligen på lösan sand. Det verkar som om hela åtalet bygger på en lika svag grund som det påhittade bombhotet mot Göteborg.

Det handlar om en inkompetent säkerhetspolis och telefonavlyssning som feltolkas. Det handlar om att man ser saker som inte finns där och blir hysterisk för att det handlar om muslimer. Det handlar om terrornoja och trakasserier. Inte om nåt brott. För inget brott redovisas, inget mål för brott redovisas, inga detaljer redovisas, ingenting.

Det är troligen ett lika fabricerat åtal som bombhotet mot Göteborg var fabricerat. De båda åtalade borde släppas fria med en gång. Det är inte  förenligt med en rättsstats principer att man ska kunna dömas för något som bara finns i säkerhetspolisens terrornojiga korridorer. Det är som jag ser det ett övergrepp att behålla de båda i häktet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Sixten Andréasson

    ”som bara finns i säkerhetspolisens terrornojiga korridorer.”
    Är det inte så att det gamla talesättet gäller: ”det har varit säck innan det kom i påse”. Dvs att är USA som ligger bakom. Vilken av deras terrororganisationer (officielt underrätteseorgan) som är säcken är inte lätt att veta, eftersom de är otaliga.

  • Pingback: De dömda somalierna i Göteborg är knappast terrorister | Svensson()