Vettigt att fria 18-åring från våldtäkt

En 18-årig kille har friats från våldtäkt som han åtalats för då han tre gånger hade samlag med en 12-årig ung flicka. Samlagen var frivilliga och överenskomna. Ömsesidiga. Därom tycks inte råda nåt tvivel. I detta fall har killen inte heller haft kännedom om tjejens ålder utan har haft anledning att tro att hon var betydligt mer jämnårig än vad verkligheten var. I sådana fall ska inte sex mellan ungdomar anses vara våldtäkt som jag ser det. Det vore helt enkelt befängt och bisarrt.  Han slapp i och med den friande domen också ett skadestånd på 110 000 kronor.

Däremot är det självklart rätt när en 25-åring döms för våldtäkt till 3 års fängelse och till 110 000 i skadestånd för upprepade övergrepp och våldtäkter på en flicka han satt barnvakt för.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements