Familjen i Staby har levt under hot

Enligt pappan till den 44-åring som skadats av en bomb i Staby mellan Ytterby och Kärna korsväg väster om Kungälv så har familjen under fler månader levt under hot. Hoten ska enligt uppgift komma från en kriminell organisation med ursprung i Skåne:

Enligt uppgift till GP har den 44-årige mannen haft ett påtagligt hot hängande över sig under den senaste tiden. Det påstås vara kopplat till individer som han periodvis träffat på inom sitt yrke. Någon av dem sägs ha kontakter inom ett kriminellt nätverk som har sina rötter i Skåne.

Detta är dock inget som polisen i dagsläget anser sig kunna bekräfta.

Pappan till 44-åringen berättar:

– Det har varit sms och mejl. Vi har fått gevärskulor hemskickade i brev och vi har haft folk som tittat in genom våra fönster. Det har varit jobbigt, vi har knappt kunnat bo hemma. Det har varit extremt jobbigt och vi har hela tiden känt att något måste hända men ingen har tagit oss på allvar, säger pappan till GP.

Incidenterna har polisanmälts, vilket hittills inte resulterat i någonting alls.

– Vi har inte fått något stöd. I stället har vi känt att vi betraktats som bluffgubbar. Det är inte förrän idag när länskriminalen kopplats in som vi känner förtroende och att man äntligen lyssnat på oss, säger pappan.

Polisen tycks alltså inte ha tagit hoten på allvar. En bild som verkar vara sann då polisen först inte verkade begrip det hela överhuvudtaget. I vilket fall som helst har man inte uppgivit att nån hotbild finns. Men finns det en hotbild mot familjen sen länge så finns det ju en förklaring till bombdådet. En man togs in till förhör i går eftermiddag så kanske är polisen nu något på spåren.

Ett gäng med ursprung i Skåne bör ju tyda på Black Cobra, men även Hells Angels och Bandidos i Sverige startade ju därnere. En man i 60-årsåldern som tidigare haft konflikter med den bombdrabbade familjen har gripits. Polisen är inte medveten om någon koppling mellan honom och Black Cobra även om hotbrev varit undertecknade med Black Cobra. Den misstänkte mannen förnekar inblandning.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements