Inte är då Trälen ett semesterparadis

Volvos gamla semesterö Trälen vid kusten i Kungälvs kommun må ha varit ett semesterparadis när jag var barn och tonåring. På den tiden det faktiskt var en anläggning som användes. Men sen länge är semesteranläggningen övergiven och husen har genom åren stått tomma och sakta förfallit. GP skriver ändå att någon anlagt bränder i semesterparadiset. Något som helt enkelt inte är sant.

Tidigare i år liksom år 2009 så anlades bränder i olika fastigheter på ön. Något som får mig att tänka på 1970-talet i Göteborg. På den tiden brann ofta gamla orenoverade hyresfastigheter. Det spekulerades flitigt om bränderna var anlagda för att det var ett billigt sätt att riva på. Inget sådant kunde dock då eller har inte heller nån gång senare kunnat bevisas så det får betraktas om rena rykten och skrönor utan någon egentlig sanningshalt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
  • Företagens gamla semesterbyar tar alltid fram en djupt nostalgisk ådra i mig. Ibland kan jag tänka att jag skulle ha givit vad som helst för att vara i samma ålder som jag är i nu på tidigt 50-tal…

    • Min kusin och hans föräldrar var på Trälen varje år. Så jag har varit där på besök några gånger på 1960-talet när det fortfarande var en fungerande semesterö. Andra öar finns kvar, SKF:s Lilla Brattön utanför Stenungsund exempelvis.

  • Jo, där har jag varit själv en gång. Mycket trevligt. Sen har ju Volvo kvar Bokenäs, och den anläggningen är ju helt sanslöst fin.

    • Ja, Bjällansås, anläggningen på Bokenäs är ju mycket fin, den ligger faktiskt inte så långt från min sommarstuga.