Orimligt att skjuta mot 13-årig mopedist

En 13-åring på en stulen moped körde på en kvinna i Hässelby i Stockholm. Polisen försökte med hjälp av sina skjutvapen att stoppa hans framfart efter den händelsen. Det är en total överreaktion av polisen. Det finns absolut ingen anledning att använda skjutvapen för att försöka stoppa en 13-årig mopedtjuv som kört vårdslöst. Inte ens några varningsskott. Speciellt inte om killen ändå slutat köra mopeden och sprungit iväg in i skogen. Om de sköt i det läget borde de stängas av från sin tjänstgöring och utredas noga. I så fall måste man ju faktiskt ifrågasätta om de är lämpliga som poliser.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
 • Nicole Wickman

  Varifrån har du fått informationen att mopeden skulle vara stulen och att pojken är 13 år? Källa saknas. Dessutom sköt polisen varningsskott, dvs inte riktat mot pojken. Skulle de ha skjutit mot pojken skulle det inte ha varit ett varningsskott. För övrigt har pojken oavsett vad polisen gjort eller inte gjort, gjort sig skyldig till smitning och vållat skada i framförandet av mopeden. Om han är 13 år, som du säger, så är han stor nog att inse konsekvenserna utav att köra på någon.

  • E du go eller? Jag har länkat till hur många tidningsartiklar som helst. Det står där.

 • Orimligt att polisen använder sina skjutvapen mot obeväpnad ungdom! Skulle inte behöva att sagas

 • Men skjutit har polisen gjort innan också fast dom inte hade behövt det. IGöteborg var det nära ögat att den skjutne dog. Men om han Hade dött.. vågar inte ens tänka på villka kravallöer det skulle ha lett till..
  Snälla Polisen sluta nu för gudskull att skjuta med skarpa skott mot ungdomar!! Ni har säkert andra icke invasiva medel i ert arsenal. Ni måste visa att Sverige inte är Syrien eller Iran

 • Anonym

  Det finns ingen information om omständigheterna kring skjutningen och man kan därför inte bedöma polisens agerande så enkelt. Det kan ha varit så att 13-åringen var beväpnad själv eller att han försökte köra på poliserna och således bör man vänta med att bedöma polisens agerande tills vidare omständigheter har offentliggjorts…

  • Jo det kan man och och jo för en del av oss finns information. Han stal en moped, han körde på en tant, han smet, han var tretton år och sprang för livet. Då sköt polisen. Idioter. Kort och gott.