Bra att USA förlorat hemliga dokument

Genom att USA förlorat hemliga dokument vet den intresserade parten mer om USA:s försvar och olika säkerhetshemligheter. Det är bra. Det minskar möjligheterna till missförstånd och överdriven rädsla för vad USA kan tänkas hålla på med eller vill göra. Förmodligen minskar det därför risken för riktigt allvarliga konflikter mellan olika stormakter. Total öppenhet vore förmodligen det allra bästa, inga hemligheter, utan spel med öppna kort. Då vet alla hur banan ligger och behöver inte gissa. Gissningar och osäkerhet, lögner och påhittade uppgifter är grunden för många konflikter och krig.

Så det är bra att USA förlorat en massa hemliga dokument. Såväl när Wikileaks fått tag på dokument som när Pentagon blivit hackat. Kanske har det till och med samband, vad vet jag. Men sannolikt hänger det inte ihop.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements