Rasistisk dansk polis

I Danmark hävdar man att man bekämpar rasism inom polisen. Men det är i sanning ett befängt påstående. För samtidigt som man hävdar det har man en regering som i praktriken för en rasistisk och invandrarfientlig politik. Sånt har större betydelse än små åtgärder i en organisation (om de nu ens finns). När rasism sanktioneras på högsta nivå i ett samhälle så är det självklart också så att den frodas bland samhällets tjänstemän och vanligt folk. Med förutsägbara resultat inom polisen.

Hälften av alla polisen visiteringar av personers utförs mot de 20% av befolkningen som har utländsk bakgrund. Nu är det värre än så i verkligheten. Siffran på 20% är en överdriven siffra (utom om den möjligen gäller Köpenhamn). Danmark har lägre andel invandrare än Sverige och i Sverige utgör invandrare inte 20% av befolkningen. Dessutom är det en ännu mindre grupp som utsätt för visiteringarna. Många med utländsk bakgrund är svenskar och norrmän. De utsätt förmodligen inte för några visitationer. Så snarare kan det vara så att 5% av befolkningen utsätts för 50% av visiteringarna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • Anonym

    Så man kanske ska börja visitera gamla tanter , minderåriga barn och individer av kvinnligt kön oftare. Då skulle väl du jubla. Kretin.