Skärpt övervakning av högerextrema – i Norge

Men det borde vara så att svenska Säpo, precis som norska PST, övervakar högerextrema miljöer mer än vänsterextrema eller islamistiska. Av den enkla anlednigen att högerextrema grupper står för mycket mer våld och brott än vad de andra grupperna och individerna gör.

Högerextremism, högerextremt våld, rasism, islamofobi och antisemitism är mycket större problem än vad vänsterns slagordsskrivande och skadegörelse är. Så har det varit i närmare 100 år i Sverige, men Säpo (så länge de har funnits) har ändå alltid ägnat sig mest åt vänstern. Snacka om felprioriteringar.

Det är bar att norska PST nu försöker omprioritera i fotspåren av det norska högerextrema och islamofobiska terroristdådet. men de borde ju naturligtvis gjort det för länge sen. Då hade det hela kanske inte hänt. Då hade man kanske insett problemet med Anders Behring Breivik.

Det inräffade borde också få svenska Säpo att omprioritera och kontrollera de högerextrema mer. Då menar jag inte att de ska hålla koll på de nazistska grupperna, visserligen de våldsammaste och med kontakter rakt in i den värsta brottsligheten, utan också på de islamofoba miljöer. De islamofoba miljöer som frodas i och omkring det islamofoba partiet Sverigedemokraterna i Sverige och i och kring norska Fremskrittspartiet. Det var ur den miljön terroristen Anders Behring Breivik växt fram. Det var där han fick sin näring och sin politiska skolning. Det var där, i de tankegångar som sprid i dessa miljöer, som tankarna om att utföra terrroristdåd växte fram hos Anders Behring Breivik.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements