Choklad och kaffe håller mig frisk

Det är sedan tidigare klarlagt att kaffe motverkar flera former av cancer. För mig som medelålders man är det förstå viktigast att kaffe motverkar prostatacancer. Ganska rejält effekt också. 6 koppar kaffe om dan (jag ligger mellan 5 och 8 koppar) ger en riskminskning på 60%. Kaffe motverkar dessutom migrän, som jag lider av, så det är alltså bra att dricka ordentligt med kaffe varje dag.

Nu läser jag också att choklad är nyttigt. Jag gillar choklad och har alltid ätit choklad. Förr innan jag darck kaffe, så drack jag varm choklad istället. Detta då te från automater inte är nåt vidare. Och automater var ju vad jag hade tillgång till på de arbetsplatser där jag jobbade. Choklad minskar alltså risken för hjärtproblem, enligt undersökningen (7 olika studier) som gjorts i Cambridge ganska rejält,  och motverkar inflammationer. Kanske borde jag äta lite mer choklad än jag gör. Om jag samtidigt tränar ordentligt så kan jag göra det med gott samvete och utan problem. Bra på alla sätt.

Kaffe och choklad samt lite träning kan hålla mig frisk och igång många år till. Det dröjer länge innan de unga kan slå mig när det gäller att snabbt hoppa över ett kravallstaket. På den fronten är jag nog fortfarande svensk mästare.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Anonym

  Men lever de längre? Det hade inte studerats. 🙂

  • Med kaffe gör man säkert det. Får man inte cancer lever man längre. Och utan hjärtproblem bör man nog också leva längre (fast man får nog inte gå upp vi vikt).

 • Utan kaffe skulle jag dö

 • Per Held

  Jag rekommenderar D-vitamin över allt annat, kaffe är gott inget annat.
  Modern vetenskap vet mer i dag än tidigare, då rådet från 2:värdskriget som fortfarande gäller.
  Denna så kallade ”vitamin” finner Du inte i mat, den kommer endast via Solens UVB under 3 sommarmånader då solhöjden gör din skugga kortare eller minst lika lång som dig själv, övrig tid Höst, Vinter och Vår gäller tillskott. Då förslår inte apotekets försålda D3 piller.
  Du måste ta minst 10 sådana tabletter för att komma upp i rimlig nivå, alltså 4.000IE.
  Myndighet försöker skydda dig genom att sätta nivån så lågt att du endas skyddas mot Rakitis, för övrigt tror myndighet på faktoiden att man kan förgifta sig med Vitamin D.
  Vilket krossas här.
   
  Om myten
  Professor Reinhold Vieth

   
  Sedan om dina gener hos John Cannell
   

   
  Undantaget för mitt råd skulle möjligen vara om du lever som Nudist under sommaren, eller är Seglare, det är väl de människor som får rimligt med sol på kroppen och kan bilda D-vitamin genom solens UVB via hudlagrets kolesterol.
   
  Detta Vitamin D är kopplat till  mer än 1.000  gener i Genomet, som upp & nedreglerar celltillväxt, immunförsvar och annat. Dessa funktioner kan aktiveras utan rimlig nivå D.

   

 • Kaffe har en bevisad effekt mot prostatacancer. Dessutom minskar det mina problem med migrän. D-vitamin är som jag ser det extremt viktigt för oss i solfattiga Norden. Jag säger inte mot dig där. D-vitaminbrist är förmodligen ett av våra största hälsoproblem. Jag har skrivit om det också.

 • Pingback: Dags att äta mindre mjölkprodukter | Svensson()

 • Pingback: Kaffe som preventivmedel | Svensson()

 • Pingback: Det finns ingen hejd på hur nyttigt kaffe är | Svensson()