Juholt är nog rökt

Det verkar som om Håkan Juholt trots allt kände till reglerna för bidraget för dubbelt boende redan i augusti. Den som hävdar detta är hans personlige assistent Peter Cervin. Denn var vid tidpunkten för Juholts senaste ansökan i kontakt med riksdagsförvaltningen om vilka regler som gällde. Trots oklarheter lämnade en ansökan om full ersättning in. Man kan tycka att det vore smartare att vänta lite med ansökan eller att för säkerhets skulle enbart söka hälften. Det är ju inte direkt så at Håkan Juholt egentligen behöver pengarna.

Om det är på det viset som Peter Cervin hävdar så ljuger Håkan Ljugholt när han säger att inte hade en aning om att han fått fel bidrag. Han måste ju rimligtvis ha haf en viss aning om att det kunde vara fel bidragssumma han fått då man ju vart i kontakt med riksdagsförvaltningen om vilka regler som gällde. Kontakten med riksdagsförvaltningen initierades dock inte av Håkan Juholt eller Peter Cervin utan av riksdagsförvaltningens enhetschef Marianne Bjernbäck som hört att Juholt hade en sambo och då ville påtala regleran för Juholt. Detta stärker då uppfattningen att Håkan Juholt redan i augusti visste att något kunde vara fel med hans bidrag för dubbel bosättning.

Det är i denna affär kring Juholts bidrag uppenbart att olika socialdemokrater läcker som såll. Orsaken till detta måste vara stora interna politisk motsättningar inom socialdemokratin. Högersossen, betongsossen Håkan Juholt valdes ju på ett klart vänstermandat, rensade sen ut Mona Sahlins trogna högersossar och ersatte dem med mer oerfarna högersossepolitiker som exempelvis Tommy Waidelich. Genom detta agerande drog han på sig fiendskap från stora delar av hägern inom socialdemokratin. När sossarnas alternativa budget sen kom var den av naturliga skäl en högerbudget. Den vänster som backat upp Håkan Juholts kandidatur blev av förståeliga skäl förbannade och budgetförslaget fick ändras. Så det finns en rad orsaker till att folk på olika håll inom socialdemokratin läcker som såll om Juholts bidragsaffär.

Grunden är förstås att man valt en högersosse till partiledare på vänstermandat. Sådant fungerar sällan och speciellt inte i dagens socialdemokrati. Lägg till det ett oansvarigt agerande från Håkan Juholt och en kris har infunnit sig. En kris för såväl Håkan Juholt som socialdemokratin. Jag tror Juholt är rökt.

Intressant?
Bloggat: Röda Berget, Laakso, Moberg, Sebastian, Björnbrum, Jinge,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Ulf Carlson

    Det är något oroväckande att ”polisutredningar med hörande ”förhör” numera sker i bloggvärlden. Ävenså avkunnas domslut med frikännanden respektive fällande domar. Som gammal juristräv är jag rätt tacksam för att jag just är närmare döden än vaggan – det rättssystem som nu växer fram påminner mycket om de som Europa hade under medeltiden…Offentlig skampåle…dömda av ”Domare” som knappt kunde skriva sitt eget namn……….

    • Va? Jag säger inget om han är skyldig til brott eller inte. Det får ju utredningen visa. Inte heller anser jag att hans handlingar diskrediterar honom från partiledarskapet eller att brott gör det. Däremot tror jag att han kommer att tvingas avgå. Jag vet inte hur du kan få detta till att bli en dom fälld av en en person som inte ens kan skriva sitt namn. Din kommentar utgår inte från vad jag har skrivit utan snarast från ett hjärnspöke hos dig själv.

      Det verkar inte som om du har läst något av mina fyra inlägg i frågan utan bara slänger ur dig nåt på måfå.

  • Pingback: Förtroendet för Ljugholt har minskat rejält | Svensson()

  • Pingback: USA och Mollgan om Iran – Nu Igen!? | Jinge.se()